Blog

Back to blog

Raamdecoratie & design

Less is more, strakke lijnen en veel wit. In een design woning komen de lamellen en houten latten van onze raamdecoratieproducten perfect tot hun recht. Maar wat is design nou eigenlijk? 

De vormgeving en presentatie van objecten, met als doel het gebruik te bevorderen of te verbeteren, wordt design genoemd.  Design voegt waarde, betekenis en kwaliteit toe aan een object, en bepaalt de uiterlijke kenmerken zoals de vorm, kleur, vlakverdeling, textuur, geur, geluid en dimensie. 

De JASNO swings zijn niet zomaar verticale lamellen
De JASNO folds zijn vouwgordijnen gemaakt van geweven papier

Interieur

In woningen komt u veel design tegen, van de architectuur tot de inrichting, van een enkele stoel tot een geheel interieur. Een echt design huis kunt u op verschillende manieren creëren. Denk bijvoorbeeld aan strakke lijnen, een combinatie van oud & nieuw, contrasterende kleuren, natuurlijk licht en natuurlijke materialen.

Naast uw muren en meubels maakt u uw design inrichting compleet met de juiste raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld eens aan de JASNO folds: ontworpen samen met Dutch Design studio Daphna Laurens.  Deze twee Eindhovense ontwerpers hebben een bestaand vouwgordijn opnieuw vormgegeven en er zo een echte design twist aan gegeven! De vouwgordijnen van JASNO passen perfect bij de andere producten in de collectie: shutters, jaloezieën en verticale lamellen. 

Awards

Dat ons oog voor design gewaardeerd wordt, werd duidelijk toen JASNO begin 2016 een iF Product Design Award in de wacht sleepte voor het ontwerp van de swings. Uniek aan deze verticale lamellen is dat met één ketting bediening een om en om systeem in beweging wordt gebracht. De vloeiende bewegingen creëren een harmonieus en verrassend 3D effect. 

Eind 2016 werd de prijzenkast uitgebreid met een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Award. De jury roemde de swings om het innovatieve rotatie systeem en de kindveilige hanger die aan de bedieningsketting hangt. Met oog op kindveiligheid heeft JASNO namelijk in samenwerking met GBO speciaal voor de folds en swings een kindveilige hanger ontwikkeld die met een octrooi is bezegeld. Deze hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking.

GIO award voor JASNO swings met kindveilige hanger
iF Product Design award voor de JASNO swings
Het design van de JASNO swings is al met verschillende awards bekroond