Info
 

Veelgestelde vragen

JASNO verkoopt haar producten via geselecteerde verdelers. Zij hebben voorbeelden en kleurstalen in hun showroom en kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. Vind in de locator snel de JASNO-verdeler bij u in de buurt. Ook is het mogelijk de showroom van JASNO te bezoeken. U kunt hier niet direct kopen, maar u kunt zich hier oriënteren en laten adviseren. 

De showroom van JASNO in Eersel is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Regelmatig houdt JASNO een speciale zondagopenstelling voor consumenten die zich oriënteren op JASNO raambekleding. U bent op deze dagen tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in de showroom voor advies over de JASNO producten.

shutters buitenaanzicht

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedragen de levertijden: 

 • shutters en jaloezieën circa 10-12 weken
 • vouwgordijnen circa 5-6 weken
 • verticale lamellen circa 5-6 weken

Shutters en blinds worden standaard per trein vervoerd.

Er zijn tal van factoren die de prijs van shutters, jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen bepalen. Denk aan:

 • de vorm van het raam;
 • het materiaal zoals houtsoort;
 • de (lak)afwerking;
 • het bedieningsmechanisme;
 • de service van de leverancier.

Het is goed om verschillende merken te bekijken. Let er dan wel op dat u geen appels met peren vergelijkt. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit.

JASNO maakt geen gebruik van acties/aanbiedingen. Hierdoor bent u er zeker van dat de prijzen altijd en overal hetzelfde zijn. De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Vraag hiernaar bij uw verdeler.

De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Voor de precieze kosten adviseren we contact op te nemen met een verdeler bij u in de buurt. 

U kunt een draai- of kantelkiepraam heel goed combineren met JASNO shutters. Kies uit twee opties voor het plaatsen van shutters: Op het kantelkiepraam en vóór het kantelkiepraam. 

Nóg een mogelijkheid bij draaikiepramen, is om er JASNO folds, design vouwgordijnen, ‘op de dag’ te monteren. Het draaikiepraam kan openkiepen als de folds opgetrokken zijn. Op de muur montage is zo ook mogelijk met onze jaloezieën en verticale lamellen (swings). 

Shutters draaikiepraam kantelkiep

Folds draaikiepraam kantelkiep

Kindveilige raamdecoratie staat bij JASNO hoog in het vaandel. Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee de raambekleding bediend wordt. Daarom zijn de producten op verschillende manieren beveiligd om dit te voorkomen.

In 2016 introduceerde JASNO de kindveilige hanger. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt gemonteerd aan de bedieningsketting van de folds en het bedieningskoord van de swings. Deze hanger snijdt de ketting of het koord door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. Het vervangen van een doorgesneden koord of ketting valt niet onder de garantie.

Ook de koordjes aan de achterzijde van de folds schieten los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Het losschieten en opnieuw vastzetten hiervan valt niet onder de garantie.

JASNO shutters, jaloezieën, vouwgordijnen (swings) en verticale lamellen (swings) zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Shutters en jaloezieën:

Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Vouwgordijnen:

Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten kunt u, net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik ook bij de vouwgordijnen geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

Verticale lamellen:

Om eventuele stof te verwijderen van JASNO swings, gebruikt u de stofzuiger op lage stand - met borstel kop - of gebruik een zachte borstel of Swiffer. Voor projectmatige reiniging kunt u altijd contact opnemen met professionele reinigingsbedrijven. 

Op ons YouTube kanaal zijn verschillende filmpjes te vinden over het reinigen van onze producten. 

De gratis JASNO App voor iPhone, iPad2, iPod Touch en Android visualiseert hoe shutters en jaloezieën bij u thuis voor de ramen staan. 

Maak een foto met uw telefoon of selecteer in de App een foto uit uw album, geef op de foto aan waar de hoekpunten van het raam/deur/doorgang of kast zitten, voer de breedte in, kies voor shutters of jaloezieën en deze verschijnt in het gemarkeerde veld.

Vervolgens kunt u verschillende aanpassingen doen: verander de kleur van de shutters of jaloezieën, het aantal panelen, de bediening of de lamelmaat. Ook kunt u meerdere shutters of blinds in één foto plaatsen zodat er een totaalbeeld ontstaat.

Klaar met bewerken? De bewerkte foto kunt u in de fotogalerij bewaren, mailen of delen via social media.

Je hebt standaard drie jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen van shutters en jaloezieën. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Bij de folds en swings krijg je twee jaar garantie op het textiel en drie jaar op de bovenbak en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Om dit tegen te gaan, schieten de koordjes aan de achterzijde van de JASNO folds los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Ook snijdt de kindveilige hanger het bedieningskoord van de swings of de bedieningsketting van de folds door bij druk in de lus. Het losschieten en opnieuw vastzetten van de koorden, evenals het vervangen van een door de kindveilige hanger doorgesneden koord of ketting, valt niet onder de garantie.

De shutters en jaloezieën zijn zeer geschikt om toe te passen in de badkamer.

Met de Aqualine shutters en houten jaloezieën van JASNO, geef je de badkamer een prachtig gezicht en krijg je van de mooie ruimte, dat heerlijke ontspannen wellness-gevoel.

Aqualine shutters:

Spatwaterproof, hét kenmerk van Aqualine shutters en daardoor dé raamdecoratie voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Deze shutters worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof. Dankzij het materiaal zijn Aqualine shutters, de perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes. Deze spatwaterproof shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren én ook geschikt voor de meeste speciale raamvormen.

Liever Primewood shutters in de badkamer? Deze shutters zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Let er wel goed op dat er dan voldoende geventileerd wordt, anders vervalt de garantie.

Jaloezieën:

De jaloezieën zijn behandeld met een speciale lak of olie, waardoor ze ook geschikt zijn voor badkamers of wellnessruimtes (damp en incidenteel spatwater). Ze mogen echter niet in direct contact met water staan, maar condens kunnen ze prima hebben!

Ja, dit is zeker mogelijk. Ga hiervoor naar een verdeler bij u in de buurt, of bestel rechtstreeks in de JASNO shop.

Platte raamkruk

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over JASNO Shutters

Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Verwar ze niet met jaloezieën of louvredeurtjes. Het grote verschil met jaloezieën is dat de lamellen van jaloezieën met een koord op te trekken zijn terwijl de lamellen van shutters in een frame zitten. Het grote verschil met louvredeurtjes is echter dat shutters beweegbare lamellen hebben (de lamellen van louvredeurtjes staan vast). Al is het wel mogelijk om shutters te bestellen met vastgezette lamellen.

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen in shutters. Bent u zich aan het oriënteren? Let dan in ieder geval op de volgende zaken:

 • Scharnieren. JASNO levert alle shutters standaard met verzonken scharnieren.
 • Lak. JASNO gebruikt kras- en stootvaste meubellak met UV-blokkers. De shutters worden meerdere malen afgelakt.
 • Garantie. Er zit 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen.
Jazeker. Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, als de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wilt u er zeker van zijn, vraag dit dan even na bij uw hypotheekverstrekker. Op deze manier spreidt u de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht u het huis later verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan uw woning.

JASNO shutters bestaan uit panelen waarvan de lamellen heel dicht op elkaar aansluiten. U houdt echter wel minuscule kiertjes tussen de lamellen, waar licht door kan komen. Wel zijn de shutters voorzien van verborgen scharnieren. Daardoor is de kier tussen het paneel en het frame bij shutters van JASNO minder groot dan dat u bij shutters met opdekscharnieren heeft. JASNO shutters zijn altijd maatwerk en worden op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt en gemonteerd. Echt zien hoe verduisterend shutters zijn? Kom dan langs bij een van onze verdelers of in de JASNO showroom in Eersel.

Shutters sluiten

De lamellen van shutters zijn op twee manieren te bedienen. Met een bedieningsstokje aan de lamellen van shutters of zonder bedieningsstokje (silentview). De lamellen van de shutters zonder bedieningsstokje, worden met een mechanisme in de zijstijl van het paneel met elkaar verbonden.

Ook het openen van de panelen kan op meerdere manieren. Van een vouwrail tot een scharnierend paneel. Dit is afhankelijk van de montage wijze. 

Shutters kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Op de muur, in de raamopening, op het kozijn. Wanneer een verdeler de shutters bij u komt inmeten bekijkt hij welke montage optie het beste bij het raam past en bij uw wensen. 

Shutters zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

De grootste verschillen tussen de shutters van JASNO bestaan uit het materiaal.

Onze Aqualine shutters zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Dit maakt de shutters spatwaterproof. Aqualine shutters zijn daarom uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, wellness ruimtes en keukens. Ook onze Primewood shutters zijn voorzien van een vochtwerende lak en kunnen prima in een badkamer of keuken worden geplaatst, maar deze mogen niet in direct contact staan met (spat)water.

Jazeker. De Aqualine shutters zijn verkrijgbaar in dezelfde lakkleuren als de Primewood shutters. U kunt dus prima verschillende soorten shutters in dezelfde woning, of zelfs ruimte, combineren. Verschillende typen shutters toepassen in één raamopening is niet aan te bevelen vanwege kleine verschillen in uitvoering.

Het hout dat we gebruiken voor onze producten wordt op milieuvriendelijke wijze gekapt en verwerkt. Onze Primewood shutters worden gemaakt van Paulownia hout. De Paulownia boom is een snelgroeiende houtsoort die ook wel prinsessenboom genoemd wordt. Het is een duurzame houtsoort, doordat het lokaal geplant én verwerkt wordt.

Ook Aqualine shutters zijn een duurzame keuze. Aqualine shutters maken we van hoogwaardig kunststof. Je geniet jarenlang van deze sterke raambekleding.

Primewood shutters zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlvolle lak- en beitskleuren. Zit de kleur die je zoekt er niet tussen? Primewood shutters kunnen in iedere gewenste RAL of NCS-kleur geleverd worden.

Aqualine shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren.

De Aqualine shutters zijn het beste toe te passen in de badkamer. Spatwaterproof, hét kenmerk van deze shutters en daardoor zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Deze shutters worden gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig kunststof.

Aqualine shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren en zijn óók geschikt voor de meeste speciale raamvormen.

Kortom, de ideale raamdecoratie voor in de badkamer!

De shutters van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt de shutters vochtbestendig en prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de shutters prima hebben. Echter mogen de houten shutters niet in direct contact staan met spatwater. De Aqualine shutters, gemaakt van hoogwaardig kunststof, kunnen hier daarentegen wel tegen.

Dit is zeker mogelijk. Erkers en serres zijn de licht plekken in huis en dat wilt u graag zo houden. Toch is privacy op z’n tijd wel fijn. Daarvoor zijn shutters ideaal. Bepaal gemakkelijk zelf de lichtinval. Shutters worden op maat gemaakt en passen daardoor op iedere erker of serre.

Ook erkers met glas-in-lood zijn prima te bekleden met shutters. Waar bij gordijnen het glas-in-lood wegvalt kunt u shutters onder het glas-in-lood plaatsen en alleen het doorzichtige raam met shutters afsluiten. Zo kunt u van uw glas-in-lood ramen blijven genieten!

Helaas is dit niet mogelijk. Onze producten zijn enkel ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis.

Ja, shutters zijn mogelijk op allerlei verschillende raamsoorten, waaronder dakramen en draai-kiepramen.

Voor dakramen hebben we shutters in de standaardmaten voor de bekende merken Velux, Fakro en Rooflite. Ook zijn shutters mogelijk op draai-kiepramen, zowel óp het raam als vóór het raam. Ze sluiten daarmee veel beter aan op het raam dan bijvoorbeeld gordijnen.

Kunnen shutters ook voor Roto dakramen worden besteld?

Dat is zeker mogelijk. Deze bestelt u via een van onze verdelers.

Shutters draaikiepraam kantelkiep

Technisch gezien is het mogelijk de Primewood shutters over te laten spuiten. Neem hiervoor contact op met een spuiterij en laat u adviseren.

Ja dit is zeker mogelijk! Dankzij hun uitstekende ventilerende eigenschappen vormen shutters ideale kastdeuren bijvoorbeeld voor de inloopkast. Grote of kleine deuren, de kastdeuren van JASNO worden altijd op maat gemaakt. Ook is het mogelijk om de lamellen vast te laten zetten, of een deel van het paneel gesloten te houden zonder lamellen. Dit noemen we raised panel.

Een ruimte is eenvoudig in tweeën te delen met een roomdivider. Shutters (en onze verticale lamellen) zijn hier zeker geschikt voor. Met de verstelbare lamellen en verplaatsbare panelen kunt u gemakkelijk ruimtes bij elkaar betrekken of juist scheiden.

Shutters als roomdivider wit

De panelen van shutters kunt u altijd opzij schuiven of wegdraaien. Dit is afhankelijk van de manier waarop de shutters zijn gemonteerd.

De prijs verschilt per type shutter. Benieuwd naar wat shutters voor uw ramen kosten? Maak dan zelf een prijsberekening via onze website!

Voor een nauwkeurige offerte, bent u bij onze vakkundige verdelers aan het juiste adres.

De shutters van JASNO zijn leverbaar in vier verschillende lamelbreedtes, S: 63 mm, M: 76 mm L: 89 mm en XL: 114 mm.

Bij de montage van uw shutters heeft de monteur enkele reserve lamelletjes achtergelaten. Mocht het nodig zijn om een lamel te vervangen, dan kunt u via onderstaande links de betreffende handleiding bekijken. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de JASNO verdeler waar u de shutters heeft gekocht.

Wij maken shutters tot een hoogte van 337 cm. Voor extra stevigheid krijgen de shutters eventueel afhankelijk van de hoogte één of twee tussenverbindingen.

Is uw raam hoger dan 337 cm? Of wilt u de panelen apart wegschuiven en bedienen? Kies dan voor dubbelhang: twee rijen shutterpanelen boven elkaar. Op die manier kunnen we ramen hoger dan 337 cm ook voorzien van shutters. Onze specialisten kunnen u adviseren wat de mogelijkheden zijn met shutters om uw raam er zo perfect mogelijk uit te laten zien!

Shutters hoog raam wit

Eén shutterpaneel is maximaal 106 cm breed. Is uw raam breder? Dan worden er verschillende panelen aan of naast elkaar geplaatst. Op die manier kunt u het raam voorzien van shutters van één, twee, of meer panelen. De hoeveelheid panelen voor uw shutters wordt aangepast aan de opgegeven breedte: u krijgt altijd twee gelijke delen. 

Is uw raam breder dan 250 cm? Dan is een railsysteem noodzakelijk om de shutters te geleiden. JASNO biedt verschillende subtiele railsystemen voor shutters. Een railsysteem is bovendien een praktische en mooie oplossing voor shutters bij een schuifpui!

Shutters breed raam

Op social media en op onze inspiratiepagina zijn vele voorbeelden te vinden van onze shutters. Misschien zit er wel dezelfde situatie tussen als bij uw raam.

Wilt u graag zien hoe shutters voor uw raam staan? Download dan de gratis JASNO App voor iPhone, iPad2,  iPod Touch en Android. Deze app visualiseert hoe shutters en houten jaloezieën bij u thuis voor de ramen staan. Na een paar stappen ziet u hoe uw raam voorzien is van shutters.

Bij JASNO willen we dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. U dient hiervoor uw aankoopbon goed te bewaren.

Op shutters geven we 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Benieuwd naar de voorwaarden? Kijk dan snel verder op onze garantiepagina

Vanaf het moment dat uw bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd van shutters circa 8-10 weken.

Shutters worden standaard per trein vervoerd.

Shutters bevatten geen koordjes of andere onderdelen die kindveiligheid in de weg staan.

Shutters vormen een van de weinige oplossingen voor speciale raamvormen. Omdat JASNO alle shutters op maat produceert, kunnen we iedere vorm maken die u wilt. Juist bij speciale raamvormen komen shutters schitterend tot hun recht.

De shutters kunnen zeker onder glas-in-lood ramen worden geplaatst. Waar bij gordijnen het glas-in-lood wegvalt, kunt u shutters onder het glas-in-lood plaatsen en alleen het doorzichtige raam met shutters afsluiten. Zo kunt u ook van binnen van uw glas-in-lood ramen blijven genieten!

Onze shutters zijn in dezelfde kleuren leverbaar als onze jaloezieën. Door daarnaast ook te kiezen voor houten shutters worden de verschillen tussen beide producten nog kleiner. Shutters zijn dus prima te combineren met blinds, zelfs in dezelfde ruimte.

We kunnen geen elektrische shutters leveren, daardoor is het niet mogelijk om shutters met afstandbediening of voor domotica te bestellen.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over jaloezieën ofwel JASNO blinds

JASNO blinds zijn jaloezieën waarmee u een unieke sfeer creëert in iedere ruimte van het huis. De jaloezieën zijn naar je eigen wensen samen te stellen. Bepaal onder andere zelf de kleur, de lamelbreedte en maak een keuze uit diverse ladderkoorden of ladderbanden in verschillende breedtes.

Let bij de aanschaf van jaloezieën in ieder geval op:

Lakafwerking. De houten blinds van JASNO zijn afgewerkt met een speciale lak. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor een ruimte als de badkamer (damp en incidenteel spatwater) of keuken. Lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de lamellen zijn ook meegelakt.
Vochtbestendigheid. Onze houten blinds zijn geschikt voor badkamer of wellnessruimte.
Koordknopjes. JASNO levert de koordknopjes in dezelfde kleur als de lamellen.
Onderlat. De onderlat heeft bij JASNO een trapeziumvorm die beschadigingen aan de vensterbank voorkomt.
Breedte en hoogte. JASNO kan houten jaloezieën maken tot een breedte van 308 cm en een hoogte van 304 cm.
Garantie. JASNO biedt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Bij onze blinds met privacy-uitvoering lopen de koorden aan de voor- en achterzijde van elke lamel, in plaats van door gaatjes midden op de lamellen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy.

Onze houten jaloezieën zijn geschikt voor in de badkamer, waar ze damp en een incidenteel spatje water prima kunnen hebben. Let er wel op dat ze niet direct in contact staan met water. Hier kunnen ze namelijk niet tegen.

Luxaflex is een merk dat jaloezieën verkoopt. Door de jaren heen is de merknaam Luxaflex in de volksmond een soortnaam geworden voor het product horizontale jaloezieën. JASNO verkoopt jaloezieën, ook wel blinds genoemd, net als dat Luxaflex dat doet.

Jaloezieën zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

De houten jaloezieën van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt ze prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de houten jaloezieën prima hebben. Echter mogen de jaloezieën niet in direct contact staan met water.

Doordat JASNO blinds op maat worden gemaakt, zijn ze ook zeker geschikt voor erkers. Onze houten jaloezieën hebben van nature bovendien een licht isolerende werking. Door deze eigenschap zijn houten jaloezieën van JASNO perfect voor erkers. Ze maken uw erker in de zomer koeler en in de winter zet u de blinds lekker open om veel warmte van de zon binnen te krijgen.

Jaloezieën bedient u door middel van koorden. Met het kantelkoord kunt u de lamellen in de gewenste stand kantelen en zo de hoeveelheid lichtinval bepalen. Met het optrekkoord trekt u de lamellen omhoog of omlaag.

Dit is zeker mogelijk. De bediening van blinds is leverbaar in twee varianten. Met bedieningsketting of met Dooya bediening.

Bij de Dooya bediening, kunt u de blind bedienen met een Dooya afstandsbediening.

De houten jaloezieën van JASNO zijn leverbaar in twee lamelbreedtes. Namelijk 50 mm en 63 mm. 

De lamellen van een blind worden aan elkaar verbonden met een koord. Dit koord zorgt ervoor dat je de lamellen kunt bedienen. Bij blinds met ladderkoord loopt dit koord door gaatjes in het midden van de lamel. Bij blinds met ladderband is dit eveneens het geval, echter wordt hierbij de voor- en achterzijde van de lamel voorzien van een stijlvolle band. Bekijk hier onze collectie ladderbanden.

Bij blinds met de privacy-uitvoering loopt het koord aan de voor- en achterkant van de lamellen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy.

Als u blinds wilt plaatsen voor een deur of raam dat naar binnen opent is het belangrijk om de dikte van het lamellen pakket te weten. Dit is afhankelijk van de hoogte van de houten jaloezie.

Ga langs bij een van onze verdelers of bezoek de JASNO showroom en laat u hierover informeren.

Het is lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de houten lamellen zijn ook meegelakt in de kleur van de blinds.

Gelakte houten jaloezieën maken we voor ramen met een breedte van maximaal 308 cm, gebeitste houten jaloezieën en jaloezieën met een matte olielaag voor ramen van maximaal 244 cm breed.

Heb je een raam dat breder is, dan kunnen we twee (of meer) jaloezieën naast elkaar plaatsen.

Houten jaloezieën maken we voor ramen tot een hoogte van 304 cm.

Nee, onze blinds kunnen enkel op “normale” rechte ramen worden toegepast. Voor schuine ramen of ramen met een speciale vorm hebben we wel een alternatief. Shutters vormen een prachtige oplossing om deze ramen te bekleden.

Bepaal zelf de kleur van uw blinds. Kies bij iedere collectie uit een uniek kleurenpalet.

Ook kunt u de blinds afwerken met ladderband. Maak hiervoor een keuze uit de collectie.

JASNO blinds worden helemaal op maat gemaakt. De prijs van de jaloezieën is dan ook afhankelijk van de afmetingen van het raam en de collectie die u kiest.

Benieuwd wat de blinds kosten voor uw ramen? Meet uw ramen op en maak zelf een prijsindicatie via de berekeningstool op onze website! Voor een nauwkeurige offerte, bent u bij onze vakkundige verdelers aan het juiste adres.

Standaard wordt de bovenbak van JASNO blinds gemaakt van staal.

Op social media en op onze inspiratiepagina zijn vele voorbeelden te vinden van jaloezieën. Misschien zit er wel dezelfde situatie tussen als bij u thuis.

Wilt u graag zien hoe onze jaloezieën écht voor uw raam staan? Download dan de gratis JASNO App voor iPhone, iPad2, iPod Touch en Android. Deze app visualiseert hoe shutters en blinds bij u thuis voor de ramen staan. Na een paar simpele stappen ziet u bijvoorbeeld hoe het keukenraam voorzien is van jaloezieën.

Bij JASNO willen we dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. U dient hiervoor uw aankoopbon goed te bewaren.

Op onze blinds geven we 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd van houten jaloezieën circa 8-10 weken.

Blinds worden standaard per trein vervoerd.

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen.

Blinds bedient u met een bedieningskoord. Hang deze om de koordkikker, buiten het bereik van kinderen. Let er wel op dat u de veiligheid-koordspreider nergens mee verbindt. Dit kan namelijk het openbreken verhinderen.

Dit is zeker mogelijk. De bediening van blinds is leverbaar in twee varianten. Met bedieningsketting of met Dooya bediening. 

Bij de Dooya bediening kunt u de blinds bedienen met een Dooya afstandsbediening.

Onze shutters zijn in dezelfde kleuren leverbaar als onze houten jaloezieën. Door daarnaast ook te kiezen voor houten shutters worden de verschillen tussen beide producten nog kleiner. Shutters zijn dus prima te combineren met blinds, zelfs in dezelfde ruimte.

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over vouwgordijnen ofwel JASNO folds

JASNO folds zijn anders dan dat u van een vouwgordijn gewend bent. Het textiel is gemaakt van geweven papier. Dit geeft de folds een stoere, duurzame uitstraling. Wellicht het opvallendste aan de folds zijn de houten latten. Match de kleur van het textiel met de houten latten voor een rustige uitstraling. Of ga juist voor een contrasterende kleurencombinatie en maak van uw raam een echte blikvanger. Let ook op de details van de folds, zoals de kleine knopjes op de latten of het papier dat mooi weggewerkt is in de bovenbak.

Let bij de aanschaf van vouwgordijnen in ieder geval op:

Materiaal. JASNO maakt haar vouwgordijnen van geweven papier en de houten latten zijn gemaakt van Abachi hout. 
Afwerking. JASNO werkt haar vouwgordijnen o.a. af met knopjes op de houten latten. 
Breedte en hoogte. JASNO kan vouwgordijnen maken tot een hoogte van 320 cm en een breedte van 240 cm.
Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, houten latten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

De stof van JASNO folds is gemaakt van geweven papier. De houten latten worden gemaakt van Abachi hout.

Kiest u voor de black-out versie, dan wordt aan bovenstaande nog een extra polyester stof toegevoegd.

Folds worden standaard geleverd met bedieningsketting. Gebruik altijd de bedieningsketting om de fold omhoog of omlaag te bewegen. Let er op dat u de ketting met het bedienen niet langs het geweven papier laat gaan. Het geweven papier is namelijk erg kwetsbaar.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor elektrisch bedienbare folds. Deze zijn met een Somfy afstandsbediening te bedienen of aan te sluiten op een domotica systeem. 

Dit is zeker mogelijk. De bediening van folds is leverbaar in twee varianten. Met bedieningsketting of met Dooya bediening. 

Bij de Dooya bediening, kunt u de fold bedienen met een Dooya afstandsbediening, of sluit de fold aan op een domotica systeem.

Folds kunnen maximaal 240 cm breed worden gemaakt, uit één stuk. Is uw raam breder? Dan plaatsen we twee of meerdere folds voor het raam.

Folds zijn maximaal 240 cm breed

De folds kunnen maximaal 320 cm hoog worden gemaakt. 

Folds zijn maximaal 320 cm hoog

Vouwgordijnen zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten kunt u, net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen het papier en de lak van de houten latten aantasten. Het geweven papier is helaas niet met een vochtig doekje schoon te maken.

In de keuken bestaat er een kans dat er waterspetters of vette aanslag op de raambekleding terecht komt. Het geweven papier is helaas niet met een vochtig doekje schoon te maken, daarom raden wij aan om in de keuken te kiezen voor raambekleding die bestand is tegen vocht. Zoals bijvoorbeeld shutters of jaloezieën.

Nee, vanwege de vochtigheid en het materiaal (geweven papier) raden we dit af. Wel zijn onze shutters en blinds zeer geschikt voor badkamers, wellnessruimtes en keukens.

Onze producten zijn zeer goed toe te passen in de erker en zo ook onze vouwgordijnen. Een erker is juist een hele prachtige plek voor JASNO vouwgordijnen. Hang ze over de volledige hoogte of laat de vouwgordijnen later beginnen. Dit is bijvoorbeeld erg mooi wanneer u glas-in-lood ramen heeft. Zo kunt u toch van deze karakteristieke ramen blijven genieten.

Een erker met JASNO folds ofwel vouwgordijnen

De vouwgordijnen zijn leverbaar in 3 transparanties. Dit bepaalt dus ook hoe verduisterend uw vouwgordijnen zijn. U kunt kiezen uit de semi-transparante, licht doorlatende versie. De light filtering variant met haar subtiele lichtinval. Of de geheel verduisterende black-out versie. Wilt u de folds plaatsen in een slaapkamer? Dan raden wij aan om te kiezen voor de black-out versie, deze versie verduistert uw slaapkamer optimaal.

Folds zijn prima geschikt voor slaapkamers

JASNO folds kunnen geleverd worden in drie varianten. U kunt kiezen voor de semi-transparante, lichtdoorlatende versie. De light filtering variant, met haar subtiele lichtinval. Of ga voor de geheel verduisterende black-out versie, ideaal voor in de slaapkamer!

Benieuwd naar wat vouwgordijnen kosten voor uw ramen? Maak dan zelf een prijsindicatie via de berekeningstool op onze website! Voor een nauwkeurige offerte, bent u bij onze vakkundige verdelers aan het juiste adres.

Bij JASNO willen we dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. U dient hiervoor uw aankoopbon goed te bewaren. 

Op folds bieden wij 2 jaar garantie op het textiel en 3 jaar op de bovenbak, houten latten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd voor folds circa 5 weken. 

In Nederland vervaardigen we de folds. Wat we dichtbij goed kúnnen laten doen, doen we. Altijd met oog voor duurzaamheid en kwaliteit.

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen.

Folds zijn voorzien van een kindveilige hanger die het bedieningskoord doorsnijdt als er gewicht in de lus hangt. Trekt u per ongeluk aan de hanger? Dan schuift de aluminium huls van de hanger af, dit zorgt ervoor dat de hanger niet wordt geactiveerd. Plaats de huls wel terug.

Daarnaast zijn aan de achterkant van de fold een kindveilige clip en ring bevestigd. Trekt u het vouwgordijn aan de onderkant naar beneden of blijft u aan de koorden hangen, dan zorgen deze clip en ring ervoor dat het koord aan de achterzijde los schiet.

JASNO folds zijn voorzien van een kindveilige hanger

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over verticale lamellen ofwel JASNO swings

Verticale lamellen met een verrassend 3D effect, dat zijn de JASNO swings!

Uniek aan deze zogeheten ‘JASNO swings’ is dat u de lamellen gemakkelijk in verrassende standen zet. Swings zijn sfeervol en praktisch. Met een bedieningsketting worden de lamellen om en om in beweging gebracht. Dit geeft een mooi 3D effect. Geopend, (bijna) dicht en allerlei variaties daartussen zijn mogelijk. Regel zonlicht, privacy of een unieke uitstraling in een handomdraai!

Let bij de aanschaf van verticale lamellen in ieder geval op het volgende:

Materiaal. JASNO swings zijn leverbaar in drie transparanties. U kunt kiezen uit verticale lamellen van kunststof of trevira cs.
Afwerking. Bij stoffen lamellen zorgt een lamelgewicht, omhuld door textiel, ervoor dat de swings zo min mogelijk wapperen.
Breedte en hoogte. JASNO kan verticale lamellen maken tot een hoogte van 400 cm en een breedte van 575 cm.
Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, kunststof componenten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Swings zijn leverbaar in drie transparanties. Van weinig inkijk tot veel lichtinval. De Petrol lamellen (kunststof) laten het minste licht door, lamellen uit de Sahara collectie (trevira cs) laten net wat meer licht door en lamellen van de Urban collectie (trevira cs stof) zijn het meest licht doorlatend. Geheel verduisterend zijn de verticale lamellen niet.

Wilt u de stoffen van dichtbij bekijken? Neem dan een kijkje in de JASNO showroom, of bezoek een verdeler bij u in de buurt.

Stof verwijderen van JASNO swings kan gemakkelijk en snel. Reinig de verticale lamellen met een stofzuiger op een lage stand - met borstelkop - of gebruik een zachte borstel of duster. Ook is het mogelijk de trevira cs lamellen met een licht vochtige doek af te nemen.

Kunststoflamellen hoeven niet dikwijls gereinigd te worden. Als het dan nodig is kan dat op een zeer eenvoudige manier, namelijk: wassen met een milde detergent en water, ook afspoelen met die detergent en water en zo laten drogen. U krijft het beste resultaat door de lamellen niet met zuiver water af te spoelen en ze niet droog te wrijven.

Met JASNO swings is het zeker mogelijk een mooie roomdivider te creëren. Schuif de lamellen uit het zicht wanneer u ze niet gebruikt, bepaal zelf de licht inval én geniet van het mooie 3D effect. Door de keuze uit verschillende stoffen en de mogelijkheid twee stoffen te combineren is er altijd een roomdivider van verticale lamellen die past bij uw interieur.

Swings als roomdivider

In de keuken liggen een incidentieel spatje water en vette aanslag op de loer. Wij adviseren daarom om voor raambekleding te kiezen die hier tegen kan. Swings zijn leverbaar in 3 verschillende materialen. Kunststof swings zijn het meest “keuken proof”, maar ook swings gemaakt van de stof trevira kunnen prima in een keuken worden toegepast.

JASNO swings worden altijd op maat gemaakt, daarom passen ze ook prima in een erker. Per raam wordt er een rails geplaatst, houd er dus rekening mee dat wij onze rails niet gebogen leveren.

De JASNO swings zijn er in diverse transparanties en materialen. In iedere ruimte kunt u zo het gewenste lichteffect creëren en privacy bereiken met verticale lamellen. Bovendien zijn de lamellen allemaal brandvertragend.

 • Petrol: deze kunststof lamellen zijn geheel verduisterend.
 • Sahara: met deze stoffen lamellen, gemaakt van 100% trevira cs, creëert u een subtiele lichtinval door de lamellen heen. 
 • Urban: deze stoffen lamellen, gemaakt van 100% trevira cs, zijn het meest transparant door de fijne structuur van deze hoogwaardige stof.

Ja, dat kan zeker! Bezoek een verdeler bij u in de buurt, of onze showroom in Eersel en bekijk de mogelijkheden van de swings!

Verticale lamellen kunnen maximaal 400 cm hoog worden gemaakt.

Swings komen erg goed tot hun recht op een brede raampartij. Een swing kan maximaal 575 cm breed worden gemaakt. Zijn uw ramen breder? Dan hangen we meerdere swings naast elkaar.

Bij ramen breder van 575 cm worden meerdere swings langs elkaar gehangen

De kleurencollectie van de verticale lamellen bestaat uit 47 kleuren en drie transparanties. Ook is het mogelijk om twee kleuren in één swing te combineren. Hierdoor legt u nog meer nadruk op het unieke 3D effect van de swings. Wij adviseren hierbij wel om te kiezen voor twee kleuren van hetzelfde materiaal.

Alle drie de materialen kunnen in twee verschillende lamelmaten worden geleverd. Namelijk 89 mm en 127 mm.

De prijs verschilt per type swings. Neem voor een offerte op maat contact op met een van onze vakkundige verdelers. U kunt ook zelf een prijsindicatie berekenen. De verdeler komt altijd bij u thuis inmeten, zodat u verzekerd bent van goed advies én perfect gemonteerde raambekleding.

De bovenrail is leverbaar in twee varianten. U kunt kiezen uit mat wit of mat aluminium.

Bij JASNO willen we dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. U dient hiervoor uw aankoopbon goed te bewaren.

Op swings bieden wij 2 jaar garantie op het textiel en 3 jaar op de bovenbak, kunststof componenten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd voor verticale lamellen circa 4 weken.

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen.

Swings zijn voorzien van een kindveilige hanger die het bedieningskoord doorsnijdt als er gewicht in de lus hangt. Trekt u per ongeluk aan de hanger? Dan schuift de aluminium huls van de hanger af, dit zorgt ervoor dat de hanger niet wordt geactiveerd. Plaats de huls wel terug. Daarnaast is de bedieningsketting beveiligd met een breek-clip die ervoor zorgt dat de ketting breekt als u er in blijft hangen.

Deze kindveilige hanger hangt aan de verticale lamellen en vouwgordijnen van JASNO

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag aan JASNO en vul het formulier in.

 
Webdevelopment & design by Fruitcake

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.