Info
Top

 

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van shutters?

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen in shutters. Bent u zich aan het oriënteren? Let dan in ieder geval op de volgende zaken:

 • Scharnieren. JASNO levert alle shutters standaard met verzonken scharnieren.
 • Vochtbestendigheid. JASNO shutters zijn vochtbestendig, waardoor u ze prima in de badkamer kunt toepassen.
 • Lak. JASNO gebruikt kras- en stootvaste meubellak met UV-blokkers. De shutters worden meerdere malen afgelakt.
 • Kromtrekken. JASNO levert de shutters met kwartiersgezaagde lamellen. Hierdoor is de werking of de kans op kromtrekken van de lamel gering. Bovendien kunnen op deze manier probleemloos panelen met een breedte van maximaal 91 cm maken.
 • Garantie. JASNO biedt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring.

Ik wil nog meer weten over deze kenmerken van JASNO.

Maakt JASNO gebruik van speciale acties/aanbiedingen?

JASNO maakt geen gebruik van acties/aanbiedingen. Hierdoor bent u er zeker van dat de prijzen altijd en overal hetzelfde zijn. De prijzen die wij hanteren zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Vraag hiernaar bij uw verdeler.

Kan ik shutters, blinds, folds en swings ook in de badkamer toepassen?

Alle shutters van JASNO zijn vochtbestendig. Het hout is afgewerkt met een speciale lak en het mechanisme is roestwerend. Ze zijn dus prima geschikt voor badkamer, zwembad of wellnessruimte. Condens en een incidenteel spatje water kunnen ze zonder meer verdragen, maar shutters die in direct contact met water staan, vallen niet onder de garantie. Het bovenstaande geldt ook voor de blinds. U dient dan wel blinds te bestellen met een aluminium bovenbak in plaats van staal, aluminium is namelijk wel bestand tegen vocht. Onze folds en swings zijn vanwege het vocht in combinatie met geweven papier in badkamers minder geschikt als raamdecoratie in de badkamer. 

Kunnen shutters ook op dakramen of draai-kiepramen?

Ja, shutters zijn mogelijk op allerlei speciale raamsoorten. Voor dakramen hebben we shutters in de standaardmaten voor de bekende merken Velux, Fakro en Rooflite. Ook zijn shutters mogelijk op draai-kiepramen, zowel óp het raam als vóór het raam. Ze sluiten daarmee veel beter aan op het raam dan bijvoorbeeld gordijnen.

Is het mogelijk om de platte raamkruk los te bestellen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Ga hiervoor naar een verdeler bij u in de buurt, of bestel rechtstreeks in de JASNO Shop.

Zijn shutters net zo verduisterend als gordijnen?

Dat ligt eraan met welk soort gordijnen je ze wilt vergelijken. Verduisterende gordijnen sluiten het licht helemaal buiten, gewone gordijnen laten het licht wel binnenkomen via de stof. Onze shutters zijn houten panelen waarvan de lamellen heel dicht op elkaar aansluiten. Je houdt echter wel minuscule kiertjes tussen de lamellen, waar licht door kan komen. Wel zijn onze shutters voorzien van verborgen scharnieren. Daardoor is de kier tussen het paneel en het frame bij shutters van JASNO minder groot dan dat je bij shutters met opdekscharnieren hebt. JASNO shutters zijn altijd maatwerk en worden op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt en gemonteerd.

Kan ik shutters in mijn hypotheek stoppen?

Jazeker. Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, als de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wilt u er zeker van zijn, vraag dit dan even na bij uw hypotheekverstrekker. Op deze manier spreidt u de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht u het huis later verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan uw woning.

Wat bepaalt het prijsverschil tussen verschillende leveranciers van shutters, houten jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen?

Er zijn tal van factoren die de prijs van shuttershouten jaloezieënvouwgordijnen en verticale lamellen bepalen. Denk aan:

 • de vorm van het raam;
 • het materiaal zoals houtsoort;
 • de (lak)afwerking;
 • het bedieningsmechanisme;
 • de service van de leverancier.

Het is goed om verschillende merken te bekijken. Let er dan wel op dat u geen appels met peren vergelijkt. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit.

JASNO kiest ervoor om niet te ‘stunten’ met de prijzen, zoals sommige andere aanbieders dat doen. Wij willen de mooiste en beste kwaliteit raamdecoratie leveren en we gaan niet voor goedkoop! Lees ook het antwoord op de vraag ‘Waar moet ik op letten bij het kopen van shutters?’ of bekijk waar het bij JASNO om draait: kwaliteit shutters! Let ook goed op of houten jaloezieën op maat gemaakt worden of dat u ze zelf nog moet inkorten (die zijn vaak goedkoper). Of dat u zelf moet monteren of dat de shutters, jaloezieën, vouwgordijnen of verticale lamellen bij u thuis gemonteerd worden.

Zijn Primewood shutters te combineren met Ecowood shutters?

Jazeker. De kleuren matchen met elkaar en u kunt de shutters dus in dezelfde woning combineren. Beide typen shutters toepassen in één raamopening is niet aan te bevelen vanwege kleine verschillen in uitvoering.

Zijn Primewood shutters duurzamer dan Ecowood shutters?

Het hout dat we gebruiken voor al onze producten wordt op milieuvriendelijke wijze gekapt en verwerkt. Onze Primewood shutters worden gemaakt van white teak. Door de FSC®-certificering van Primewood shutters kunnen we niet alleen aantonen dat het hout 100% aantoonbaar afkomstig is uit FSC-gecertificeerd bos, maar ook dat het verwerkt wordt een FSC-gecertificeerde zagerij en fabriek.

Voor Ecowood shutters maken we gebruik van houtvezels. Doordat we ook dit ‘restproduct’ gebruiken, gaan we nog efficiënter om met hout. Onze Ecowood shutters zijn dus wel een duurzaam product en een mooie aanvulling op Primewood shutters.

Zijn shutters van JASNO met elektrische bediening leverbaar?

We kunnen geen elektrische shutters leveren, daardoor is het niet mogelijk om shutters met afstandsbediening of voor domotica te bestellen.

Is het mogelijk om de shutters te laten zandstralen (sandblast optie)?

Helaas kunnen wij geen sandblast shutters meer leveren. Kijk hier voor de huidige JASNO kleurencollectie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van houten jaloezieën?

Let bij de aanschaf van houten jaloezieën in ieder geval op:

 • Lakafwerking. JASNO gebruikt kras- en stootvaste meubellak met UV-blokkers. De blinds worden meerdere malen afgelakt. Ook de zijkant van de lamellen wordt meegelakt.
 • Vochtbestendigheid. Onze blinds zijn geschikt voor badkamer of wellnessruimte als u kiest voor een aluminium bovenbak. De lamellen zijn met een vochtbestendige lak afgewerkt.
 • Koordknopjes. JASNO levert de koordknopjes in dezelfde kleur als de lamellen.
 • Onderlat. De onderlat heeft bij JASNO een trapeziumvorm die beschadigingen aan de vensterbank voorkomt.
 • Kromtrekken. JASNO levert de blinds met kwartiersgezaagde lamellen. Hierdoor is de werking of de kans op kromtrekken van de lamel gering. Bovendien kunnen we op deze manier probleemloos zeer brede houten jaloezieën maken.
 • Breedte en hoogte. JASNO kan jaloezieën maken tot een hoogte en breedte van 304 cm.
 • Garantie. JASNO biedt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring.

Wat is het verschil tussen jaloezieën en luxaflex?

Er is geen verschil. Luxaflex is een merk dat jaloezieën verkoopt. Door de jaren heen is de merknaam Luxaflex in de volksmond een soortnaam geworden voor het product horizontale jaloezieën. JASNO verkoopt houten jaloezieën, ook wel blinds genoemd, net als dat Luxaflex dat doet. Het verschil is dat JASNO alléén houten jaloezieën verkoopt, Luxaflex verkoopt ook verticale jaloezieën en aluminium horizontale jaloezieën.

Zit er garantie op de producten van JASNO?

Ja, u heeft standaard drie jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen van shutters en houten jaloezieën. Bij de folds en swings krijgt u twee jaar garantie op het textiel en drie jaar op de bovenbak en het bedieningsmechanisme. Bij levering van de producten ontvangt u een code, waarmee u na registratie op de website nog extra garantie krijgt.

Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Om dit tegen te gaan, schieten de koordjes aan de achterzijde van de JASNO folds los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Ook snijdt de kindveilige hanger het bedieningskoord van de swings of de bedieningsketting van de folds door bij druk in de lus. Het losschieten en opnieuw vastzetten van de koorden, evenals het vervangen van een door de kindveilige hanger doorgesneden koord of ketting, valt niet onder de garantie.

Wat is de levertijd?

Vanaf het moment dat wij jouw bestelling ontvangen hebben, bedragen de levertijden: 

• shutters circa 12 weken
• houten jaloezieën circa 8 weken
• vouwgordijnen circa 5 weken
• verticale lamellen circa 4 weken

JASNO heeft oog voor duurzaamheid. Zeevracht belast ons milieu minder en daarom is deze manier van vervoer bij ons standaard. 

Eventueel kunnen shutters en blinds voor een meerprijs geleverd worden via luchtvracht. De levertijden worden dan verkort naar shutters circa 6 weken en blinds circa 5 weken.

Waar kan ik de producten van JASNO bekijken en bestellen?

JASNO verkoopt haar producten via zorgvuldig geselecteerde verdelers door heel België. Zij hebben voorbeelden en kleurmonsters in hun showroom en kunnen u vakkundig adviseren over de mogelijkheden. Vind in de verdelerlocator snel de JASNO-verdeler bij u in de buurt.

Hoe kindveilig is de raamdecoratie van JASNO?

Kindveilige raamdecoratie staat bij ons hoog in het vaandel. Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee de raambekleding bediend wordt. Onze producten zijn op verschillende manieren beveiligd om dit te voorkomen.

Onlangs introduceerde JASNO de kindveilige hanger. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt gemonteerd aan de bedieningsketting van de folds en het bedieningskoord van de swings. Deze hanger snijdt de ketting of het koord door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. Het vervangen van een doorgesneden koord of ketting valt niet onder de garantie.

Ook de koordjes aan de achterzijde van de folds schieten los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Het losschieten en opnieuw vastzetten hiervan valt niet onder de garantie.

De trekkoorden en kettingen van de blinds en swings worden altijd gemonteerd met koordkikkers die het koord breken, en/of kettingspanners waarmee de koorden strak tegen de muur worden bevestigd, buiten bereik van kinderen.

Hoe reinig ik shutters, jaloezieën, vouwgordijnen of verticale lamellen?

JASNO shutters, houten jaloezieën, vouwgordijnen (folds) en verticale lamellen (swings) zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Ons advies voor shutters en houten jaloezieën:

Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Ons advies voor vouwgordijnen:

Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten, kunt u net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik ook bij de vouwgordijnen geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

Ons advies voor verticale lamellen:

Om eventuele stof verwijderen van JASNO swings, gebruik de stofzuiger op lage stand - met borstel kop - of gebruik een zachte borstel of Swiffer. Voor projectmatige reiniging kunt u altijd contact opnemen met professionele reinigingsbedrijven. 

 


Webdevelopment & design by Fruitcake
if (document.documentElement.lang === 'nl' && document.location.pathname !== "/") { (function(){ var widget_id = '0ZrFn2UZhm';var d=document;var w=window;function l(){ var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = '//code.jivosite.com/script/widget/'+widget_id; var ss = document.getElementsByTagName('script')[0]; ss.parentNode.insertBefore(s, ss);}if(d.readyState=='complete'){l();}else{if(w.attachEvent){w.attachEvent('onload',l);}else{w.addEventListener('load',l,false);}}})();} {/literal} END JIVOSITE CODE -->