Top
Terug naar nieuws

JASNO wint iF Award 2016!

JASNO heeft een internationale iF Product Design Award 2016 in de wacht gesleept. JASNO won een award in de categorie “Textiles/Wall/Floor” met de JASNO swings. Deze verticale lamellen maar dan nét even anders, zijn ontwikkeld in samenwerking met GBO uit Helmond.

Het is een eer om deze prestigieuze award in ontvangst te nemen voor onze JASNO swings,” zegt Jeroen Hermans, directeur JASNO. “We hebben dit product ontwikkeld vanuit de gedachte om iets nieuws te brengen, waarbij we ons voortdurend afgevraagd hebben of iets beter kan en of het nog past in de huidige tijd”.

"Ook wij zijn er trots op dat een onafhankelijke jury dit internationale keurmerk voor goed design opnieuw toekent aan ons werk. Deze award onderstreept het innovatieve karakter van JASNO en is een kroon op onze prettige en creatieve samenwerking," aldus Dennis van den Beuken, director GBO.

Verticale lamellen maar dan nét even anders

Uniek aan de JASNO swings is dat met één ketting bediening een om en om systeem in beweging gebracht wordt. De vloeiende bewegingen van de lamellen resulteren in een harmonieus en verrassend 3D effect. Zonlicht en privacy regelen in huis of kantoor is daardoor in één handomdraai mogelijk.  De swings, in verschillende kleuren en lamelbreedtes leverbaar, zijn gemaakt van een luxe polyester stof óf kunststof. De gestikte zomen van de lamellen en de mat wit of mat aluminium afgeronde rail geven de lamellen een sterke, stoere uitstraling die past bij de JASNO collectie.

 

De iF Awards

De iF Design Awards, geïntroduceerd in 1954, worden beoordeeld door een internationale jury bestaande uit 58 experts. Dit jaar waren er zo’n 5.300 inzendingen uit 53 landen. De award ceremonie vindt plaats op 26 februari 2016 bij BMW Welt in München, Duitsland. 

 

 

JASNO swings wint iF Design Award 2016
Webdevelopment & design by Fruitcake