Oktober woonmaand 2021 boordevol inspiratie!

De oktober woonmaand staat in de startblokken. Deze feestelijke maand laten wij natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Het is de maand waarin we ons voorbereiden op de herfst en de knusse winterperiode. Tijd om buiten weer voor binnen te verruilen en het interieur een boost te geven. Maak van uw huis een warm, persoonlijk thuis en laat u tijdens de woonmaand inspireren door alle nieuwste trends op woongebied. 2022, het jaar van een frisse nieuwe start, positiviteit en waarin thuiswerken het nieuwe normaal is. Wilt u weten wat 2022 voor u in petto heeft op interieurgebied? Wij hebben alvast in de glazen bol gekeken en presenteren u graag enkele opvallende trends:

1.    Aarde maakt plaats voor lucht

Kent u Brave Ground nog? Deze populaire kleur van 2021 was niet te missen. De schitterende aardetint maakt in 2022 plaats voor een frisse wind: Bright Skies! Door Flexa is Bright Skies gebombardeerd tot de trendkleur van 2022. Een heldere, lichtblauwe kleur voor een frisse start in het nieuwe jaar. En na een veelbewogen afgelopen jaar kunnen velen misschien wel een frisse wind gebruiken. Het is een optimistische kleur dat lucht geeft en ruimte schept. Zowel voor het huis als voor de geest. Deze kleur van het jaar volgens Flexa combineert goed met naturale- en warme tinten maar ook met groentinten of andere kleuren blauw. Bright Skies kun je eenvoudig combineren met diverse woonstijlen; van landelijk, modern tot Scandinavisch. Qua raambekleding zit je met JASNO Primewood shutters of blinds (jaloezieën) in een wit of grijstint helemaal goed. Ook fenomenaal bij de lichtblauwe kleur zijn shutters in een houtlook, dit door de lichte beitsafwerking.

2.    Van binnen naar buiten en andersom

Natuur en duurzaamheid blijven anno 2022 nog steeds zeer belangrijk. De tuin wordt een verlengde van het huis. En buiten en binnen blenden samen tot één. Dit door grote tuindeuren welke geheel geopend kunnen worden, vloeren die doorlopen of bijvoorbeeld door middel van planten. We werken in 2022 meer thuis waardoor het huis multifunctioneel wordt gebruikt. De buitenkantoren zijn niet aan te slepen en ruimtes worden omgetoverd tot thuiswerk- of tot sportplek. Maar denk ook aan buitenkeukens met luxe tuinmeubelen welke niet onderdoen voor de meubels binnenshuis. Uiteraard wel gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Wat raamdecoratie betreft wordt gekozen voor shutters of blinds (jaloezieën) gemaakt van duurzaam hout. Ook JASNO folds (vouwgordijnen) passen uitstekend binnen de laatste trends aangezien deze gemaakt zijn van geweven papier, afgewerkt met houten latten (100% FSC). Shutters op rails zijn perfect voor grote openslaande deuren zodat er een directe verbinding met de tuin is. Tevens is deze raambekleding extra duurzaam doordat deze in gesloten toestand de warmte buitenshuis houden in de warme zomermaanden en in de winter juist warmteverlies tegengaan. 

3.    Tijd voor rust in huis

Thuis zal een rustige basis gaan vormen. Vooral omdat we meer thuis zijn en het leven om ons heen al druk genoeg is. Creëer een rustige basis met kleuren die neutraal zijn zoals wit, beige, grijs en zwart. Maar ook met aardetinten zit u nog steeds goed in 2022. We stappen steeds verder af van de wegwerpmaatschappij en kiezen voor duurzame producten die lang meegaan. Denk aan luxueuze raamdecoratie zoals shutters of aan die ene mooie designstoel die u al jaren adoreert en stel deze centraal. Kwaliteit en minimalisme staan voorop. Geen prullaria, 100 kussens op de bank en overal kleine tierlantijntjes. Dat brengt geen rust maar juist chaos. Ruim op, creëer ruimte en investeer anno 2022 in luxe materialen die niet belastend zijn voor het milieu.

Nieuw bij JASNO: Blinds met monocommando-ketting

In een tijd waar comfort en stijl een belangrijke rol spelen op interieurgebied, breidt ook JASNO zijn collecties uit. Zo introduceerden we in 2019 de gemotoriseerde blinds met ladderkoord en ladderband. Deze elektrische houten jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen door middel van een afstandsbediening of via een app op uw smartphone. Maar er is meer…

Bekijk de JASNO Blinds collectie

Houten jaloezieën met monocommando-ketting

JASNO voegt een nieuwe optie toe aan de blinds, namelijk blinds met monocommando-ketting. De term klink wellicht wat ingewikkeld, maar het principe is heel simpel; met deze optie bedient u de houten jaloezieën namelijk door middel van één kunststof ketting. Dat wil zeggen dat de lamellen met dezelfde ketting zowel op te trekken als te tuimelen zijn. Hoe handig!

Een van de grote voordelen van blinds met monocommando-ketting is dat u minder kracht nodig heeft voor het optrekken van de lamellen. Ook zijn deze blinds strakker afgewerkt doordat er slechts één bedieningsmechanisme naast de jaloezieën hangt. Het oog wil natuurlijk ook wat.

 

Kindveilige raamdecoratie

Blinds met een monocommando-ketting zijn bovendien standaard voorzien van de kindveilige JASNO-hanger. JASNO introduceerde de met een octrooi bezegelde hanger in 2016. In de hanger zit een mechanisme wat ervoor zorgt dat de ketting wordt doorgesneden wanneer er druk op de lus komt. Zo wordt verstrikking voorkomen. Dezelfde kindveilige hanger is standaard gemonteerd bij onze folds (vouwgordijnen) en swings (verticale lamellen).

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze blinds met monocommando-ketting? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of kom langs in onze showroom (Eersel). Een JASNO dealer bij u in de buurt helpt u ook graag verder.

JASNO sundates: quality time op zondag

De zondag: een dag waarop eigenlijk niets moet. Vroeger een ‘verplichte’ rustdag, tegenwoordig een dag waarop we doen waar we zin in hebben. De praktische dingen zijn vaak al afgevinkt op de zaterdag en er is volop ruimte om alles wat meer tijd en aandacht te geven. Ook is het een dag om uzelf een beetje te verwennen. Welverdiend na een drukke week!

Plan een JASNO sundate

Het is tenslotte zondag

We weten ook dat een zondag het uitgelezen moment is om eens te gaan oriënteren op een nieuwe inrichting voor uw huis. Iedereen kent het wel: het rondje woonboulevard. Beetje rondkijken en er meteen achter komen dat toch wel heel veel mensen vandaag hetzelfde plan hebben bedacht. Vaak ontbreekt het tijdens dit soort middagen aan een warm welkom, om over persoonlijke aandacht nog maar te zwijgen. U sluit de middag af met de geijkte woorden: “we komen nog wel eens terug”. Eigenlijk heel jammer, want u was uw dag zo fijn begonnen!

Onze zondag is voor u: JASNO sundates

Dat moet toch anders kunnen vinden wij van JASNO. Inspiratie opdoen en advies inwinnen voor uw woning moet wat ons betreft een feestje zijn. Om die reden hebben we de JASNO sundates in het leven geroepen. Op vaste momenten in het jaar is onze zondag helemaal voor u! 

Plan heel eenvoudig een sundate in met een JASNO-adviseur naar keuze in onze showroom te Eersel. Na een warm welkom met een glaasje bubbels staat uw persoonlijke ‘date’ al voor u klaar. Quality time, dat is waar het tijdens deze afspraak om draait. Echt even de tijd nemen om elkaar te leren kennen, uw wensen te overleggen en onze collecties te bekijken in een ontspannen setting. Uw persoonlijke JASNO-adviseur geeft u graag deskundig advies en denkt mee om zo tot de beste oplossing te komen voor uw woonwensen. Uiteraard is er aan alles gedacht om er echt een verwenmoment van te maken. Goede wijnen, verrukkelijke versnaperingen, een goodiebag en een in stijl aangeklede showroom. Een JASNO sundate is als een perfecte eerste date dus (zonder die ongemakkelijke spanning)! En meteen een heerlijk zondags uitje.

We hebben ontzettend veel zin om u te mogen verwelkomen op de eerste sundate op 30 mei a.s. tussen 11:00u en 16:00u. U kunt zich inschrijven via www.jasno.be/sundates of binnenlopen zonder afspraak. Wij blokken onze agenda alvast!

Shutters App

JASNO brengt een mobiele applicatie uit voor de iPhone, iPad2,  iPod touch en Android toestellen. Met deze gratis App kunnen mensen in drie eenvoudige stappen hun ramen voorzien van shutters (houten binnenluiken). JASNO is hiermee de eerste in de zonweringbranche die een dergelijke App uitbrengt.

Maak een foto van het raam, geef aan waar de hoekpunten op het raam zitten en plaats de shutters erin. Heel snel en erg realistisch is te zien hoe shutters in het interieur ogen. Door te spelen met kleuren, lamelmaten of het aantal shutterpanelen kunnen mensen de shutters naar wens vormgeven. Ook toont de App de dichtstbijzijnde verkooppunten.

Droom wordt werkelijkheid

Uit onderzoek bleek dat veel mensen zich afvragen of shutters wel in hun interieur passen. Simon Sants, mededirecteur van JASNO en bedenker van de App: "Ik fantaseerde al jaren over een manier om mensen te laten zien hoe shutters bij hen thuis zouden staan. Want ondanks ons stalenmateriaal en foto's van andermans huizen is dat best moeilijk voor te stellen. Met de huidige technologie is mijn droom werkelijkheid geworden: de JASNO-App. We kunnen potentiële klanten zo nog beter helpen''.

Omzetstijging door shutters in erkers

Volgens JASNO hebben consumenten specifiek veel moeite met het aanschaffen van raamdecoratie voor in een erker. 'Zie ik het glas-in-lood nog wel?' of 'wordt het niet te druk voor het raam?', zijn veelgestelde vragen. Simon Sants: "Fotografeer de erker, bewerk de foto met de App en beoordeel het zelf. Gezien de realistische weergave van de shutters verwacht ik dat we mensen met de App sneller kunnen overtuigen en dat we shutters voor erkers aanzienlijk vaker zullen verkopen".

De JASNO App is gratis te downloaden in de App Store en Android Market.

De gratis JASNO app is vernieuwd

JASNO app visualiseert shutters én jaloezieën

Onze gratis app is vernieuwd! Met de app kon u al een foto van ramen voorzien van shutters. Nieuw is de optie om ook houten jaloezieën te visualiseren. Kies een kleur, lamelbreedte of ladderband. Snel en realistisch ziet u hoe jaloezieën (of toch shutters) in uw interieur ogen. Handig - voor als u (nog...) geen JASNO raamdecoratie hebt en zich afvraagt hoe het bij u thuis staat. Of twijfelt over net dat ene raam...

 

De gratis JASNO app is beschikbaar in de App Store en voor Android. Tevens vindt u in de app de dichtstbijzijnde verkooppunten. Of bezoek onze showroom in Eersel. Op zondag 6 september a.s. zijn we ook geopend voor advies over onze shuttershouten jaloezieën, folds en nieuwe swings.

JASNO breidt folds collectie uit

Met light filtering introduceert JASNO een folds transparantie tussen het semi-transparante en het verduisterende black-out vouwgordijn in. Doordat het geweven papier bij light filtering stof dichter wordt geweven, geeft het een subtiele lichtinval. De light filtering variant is leverbaar in vijf nieuwe kleuren, naast dezelfde zes natuurlijke tinten als het semi-transparante vouwgordijn.

JASNO folds

In 2014 bracht JASNO haar folds op de markt. Folds, vouwgordijnen gemaakt van geweven papier en houten latten, zijn ontstaan uit een samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens. Dit vouwgordijn is leverbaar in drie transparanties. De standaard semi-transparante versie, de light filtering versie met een subtiele lichtinval en de geheel verduisterende black-out variant.

JASNO introduceert haar vernieuwde swings collectie

Als leverancier van op maat gemaakte raamdecoratie speelt JASNO in op de wensen van de consument. Met pvc lamellen in diverse kleuren en patronen voegt JASNO een nieuw materiaal toe aan de swings collectie. Ook het assortiment van de luxe stof trevira cs is uitgebreid. Met deze nieuwe collectie zijn swings toe te passen in vele interieurstijlen.

JASNO swings

In 2015 bracht JASNO haar swings op de markt. Uniek aan deze verticale lamellen is dat ze in verrassende 3D standen kunnen worden gedraaid. De collectie is leverbaar in twee lamelbreedtes en bestaat uit de typen Petrol (pvc), Urban (trevira cs met patroon) en Sahara (trevira cs in strakke kleuren).

Het zaal u vast niet ontgaan zijn: seizoen 9 van het tv-programma ‘vtwonen - weer verliefd op je huis’ is van start gegaan, met ook tot nu toe weer spectaculaire make-overs. De stylisten Frans Uyterlinde, Fietje Bruijn, Wendy Verhaegh en Marianne Luning gaan ook dit seizoen geen uitdaging uit de weg en zetten alles op alles om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun eigen huis.

JASNO is ook dit seizoen partner van vtwonen, wat betekent dat de bewoners in drie afleveringen verrast zullen worden met JASNO shutters, jaloezieën en folds.

Purmerend

Styliste Fietje pakt in Purmerend de woonkamer aan van Olaf, Monique en hun tienerkinderen Michelle en Ruben. Het huis heeft jarenlang in het teken gestaan van de kinderen: overal speelgoed. Echter zijn de tieners het speelgoed inmiddels allang ontgroeid. Daarnaast is er recentelijk ingebroken, waardoor de huidige raamdecoratie kapot is en de familie zich niet meer veilig voelt. Hoog tijd dus voor een opknapbeurt!

Robuust vs. romantisch

De huidige woonkamer van Olaf en Monique bestaat enkel uit de kleuren grijs en wit. Als het aan Monique ligt zou ze kiezen voor een landelijk, romantisch interieur met veel wit en pastel. Ze houdt ook van kleur, maar vindt dit moeilijk toe te passen. Olaf ziet liever een industrieel, robuust interieur terug met veel hout en koper. Hij vindt de smaak van zijn vrouw te lieflijk en zelfs wat saai. Eén ding waar ze het in ieder geval wél over eens zijn is dat de woonkamer een fijne, gezellige plek moet worden voor het hele gezin.

Benieuwd hoe stylist Fietje de wensen van Olaf en Monique samenbrengt en hoe de bewoners reageren op hun nieuwe interieur?

Kijk zondag 21 oktober om 19:30 uur naar SBS6!

Binnenkijker: Shutters voor bijzondere raamvormen

Iedere woning is uniek, zo ook iedere raampartij. Van rechthoekige tot ronde ramen en van dakramen tot draaikiepramen. De juiste raamdecoratie vult de functies van het raam perfect aan.

Onze verdeler Vivante Bekenkamp toont met dit project verschillende mogelijkheden met shutters en laat zien dat shutters een perfecte combinatie vormen met bijzondere ramen.

Speciale ramen en vormen

Rechthoekige ramen, draaikiepramen of driehoekige ramen: in deze woning worden shutters op verschillende raamtypen en in verschillende woonruimtes toegepast. Shutters kunnen op diverse manieren worden gemonteerd. In deze woning zijn shutters op draaikiepramen geplaatst. Hierbij is de raamkruk verlengd en behoudt het raam de draai- en kiepfuncties. Ook de driehoekige raamvorm wordt met shutters extra benadrukt waardoor de raampartij nog meer tot zijn recht komt.

De Primewood shutters in deze woning hebben 63mm lamellen en zijn voorzien van silentview bediening (zonder stokje over het midden van de lamellen). De kleur van de shutters, Farrow & Ball Off-Black 57, zit niet in de standaard JASNO collectie, maar behoort (tegen meerprijs) ook tot de mogelijkheden. Evenals vrijwel alle RAL- en NCS kleuren. 

 

Fotograaf: Louiza Mei King
Realisatie: JASNO select dealer Vivante Bekenkamp

Folds en shutters in dezelfde tint bij vtwonen - weer verliefd op je huis!

Styliste Fietje nam in Purmerend de hoekwoning van Olaf, Monique en hun twee tienerkinderen onder handen. Haar doel was om de grijs/witte woonkamer lijkend op een speelparadijs, om te toveren naar een volwassen interieur met meer kleur en sfeer voor het hele gezin.

Eenheid

De raamdecoratie die Olaf en Monique oorspronkelijk hadden, was tijdens een inbraak flink beschadigd geraakt. Daarom besloot Fietje om ook de bekleding voor alle ramen mee te nemen in de make-over van de woonkamer. Belangrijk hierbij was om het gezin weer een geborgen gevoel te geven in eigen huis. Om een rustige uitstraling te bewaren en meer eenheid te creëren heeft Fietje gekozen voor folds en shutters in dezelfde bruintint. Doordat het kleurenpalet van deze collecties mooi op elkaar aansluit, zijn ze gemakkelijk te combineren in één ruimte.

Privacy

Aan de voorzijde van de woonkamer heeft Fietje gekozen voor shutters met een 2/3 – 1/3 verdeling. Zo kan het gezin het onderste gedeelte van de shutters dichtzetten voor privacy en het bovenste gedeelte openlaten voor lichtinval.

Aan de achterzijde hangen folds in een light filtering versie. Deze vouwgordijnen zijn gemaakt van dichter geweven papier en creëren een subtiele lichtinval. Tegelijkertijd voorkomt de light-filtering versie ’s avonds inkijk van buiten naar binnen, ideaal dus om een geborgen gevoel te creëren voor het hele gezin.

Heeft u deze aflevering gemist? Hier kijkt u ‘m terug.

Kijk voor nieuwe afleveringen van 'vtwonen – weer verliefd op je huis!' iedere zondag om 19.30 uur naar SBS6.