Info
Top

Onderhoud en reiniging shutters en jaloezieën

JASNO shutters en houten jaloezieën (blinds) zijn heel gemakkelijk in onderhoud. U kunt ze dus eenvoudig schoonmaken. Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Het eenvoudigste en snelste maakt u de lamellen van de shutters en houten jaloezieën schoon door ze te sluiten en aan beide zijden schoon te vegen. Daarna sluit u de lamellen de andere kant op en kunt u ze opnieuw aan beide zijden schoonmaken. U hoeft dan alleen nog een klein stukje van de lamellen lamel-voor-lamel schoon te maken.

Onderhoud en reiniging vouwgordijnen

De folds, vouwgordijnen, zijn ook eenvoudig te reinigen. Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten, kunt u net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik ook bij de vouwgordijnen geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

Onderhoud en reiniging verticale lamellen

Eventuele stof verwijderen van JASNO swings (verticale lamellen van geweven papier  of polyester stof) is ook gemakkelijk. Gebruik hiervoor de stofzuiger op lage stand -met borstel kop - of gebruik een zachte borstel of Swiffer. Voor projectmatige reiniging kunt u altijd contact opnemen  met professionele reinigingsbedrijven. 

 

Lamel van een shutter vervangen?

Bij de montage van uw shutters heeft de monteur enkele reserve lamelletjes achtergelaten. Mocht het onverhoopt nodig zijn om een lamel te vervangen, dan kunt u via onderstaande links de betreffende handleiding hiervoor downloaden.

Webdevelopment & design by Fruitcake