Info

JASNO: gedreven door passie voor perfectie

Shutters bestaan al eeuwen, maar in West-Europa waren ze aanvankelijk niet zo bekend als in de mediterrane landen en de Verenigde Staten, tot verbazing van de Nederlander Jeroen Hermans. In 2001 richtte hij daarom het bedrijf JASNO op. Hij gaf de traditionele shutter qua look & feel een eigentijdse uitstraling, onder meer door verzonken scharnieren te gebruiken. Samen met een houtbewerkingsbedrijf in Polen werd binnen een jaar de productielijn opgezet en met de eerste geproduceerde shutters nam JASNO deel aan een interieurbeurs in Eindhoven. De reacties van consumenten waren positief.

Met de opbrengst van de eerste orders, die kort daarna binnenrolden, werd de veel duurdere stap naar dé Woonbeurs in Amsterdam gemaakt. Ook stylisten en woonbladen zagen deze functionele en sfeervolle raambekleding wel zitten en verspreidden het nieuws. De orders bleven binnen rollen, de groei was niet meer te stuiten. JASNO - dat overigens Pools is voor 'licht' en ‘helder’ - produceerde de shutters kort daarna in een tweede, eigen fabriek in Polen en had een showroom in het Brabantse Hapert.

Shutters op een rond raam

Beste shutterfabriek ter wereld

In 2003 is Simon Sants mede-eigenaar geworden met als doel samen het product shutters en het merk JASNO nog verder op de kaart te zetten. De aanhoudende orderstroom zorgde voor steeds langer wordende levertijden. De fabriek in Polen kon het niet meer bijbenen en JASNO startte een grondige zoektocht naar capaciteitsuitbreiding. Dit resulteerde uiteindelijk binnen 4 maanden in een unieke samenwerking met de beste Taiwanese shutterfabriek ter wereld en werd de eigen fabriek in Polen gesloten.

Daarnaast introduceerde JASNO in 2006 ook een blinds collectie (jaloezieën), die passen bij de shutters. Dit bekende product heeft de afgelopen jaren een grote terugkeer in de raambekledingsbranche gemaakt. De verkoop van de JASNO blinds is de afgelopen jaren in een sneltreinvaart gegroeid.

Verdelernetwerk en uitbreiding in Europa

Nu er vanuit retailers ook steeds meer vraag naar shutters kwam, besloot JASNO om een landelijk dekkend verdelernetwerk op te zetten. Hiervoor werd een scherp, maar simpel en beheersbaar distributiebeleid geformuleerd. De consumentenbenadering van JASNO bleef daarin voorop staan. Een groot verschil ten opzichte van andere leveranciers, die juist de retailers als hun klant beschouwen. In korte tijd stond er een netwerk van enthousiaste en kwalitatief hoogwaardige woninginrichters en zonweringspeciaalzaken.

Gezien het succes in de Benelux, zette JASNO in de daaropvolgende jaren de stap naar Polen, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Daarmee is JASNO uitgegroeid tot een bloeiend, internationaal bedrijf en marktleider op het Europese vasteland. De kracht van JASNO is dat het bedrijf zich blijvend weet te onderscheiden door de kwaliteit van zowel product als sales en after sales.

JASNO winnaar Beste Ondernemers Visie Trofee 2013

In 2013 werden eigenaren Jeroen Hermans en Simon Sants verkozen tot winnaar van de Beste Ondernemers Visie (BOV) trofee 2013, regio Eindhoven en De Kempen. Volgens juryvoorzitter Tiny Sanders (PSV) toonden de beide prijswinnaars echte passie in hun zakelijke activiteiten. “Ze hebben visie, ze tonen lef, ze weten van aanpakken en grijpen kansen op het juiste moment. Dat is ondernemen,” aldus de jury. De jury vond JASNO uitblinken ten opzichte van de andere finalisten (Engels Logistiek en de Faes Group). Voor Jeroen en Simon was de trofee een bijzondere prijs, een bevestiging dat ze op de goede weg zijn met het bedrijf JASNO.
Bekijk de bedrijfsfilm van JASNO, gepresenteerd tijdens de BOV-finaleavond.

Introductie van JASNO vouwgordijnen

In het voorjaar van 2014 verhuisde JASNO naar een nieuw pand in Eersel, gelegen naast de oude locatie. Het nieuwe pand bevat naast grote en ruime kantoren ook een showroom, waar de producten getoond kunnen worden aan consumenten, zakenrelaties en andere geïnteresseerden. 

Najaar 2014 introduceerde JASNO een nieuw raambekledingsproduct in haar collectie: JASNO folds, ofwel: vouwgordijnen, een primeur in de geschiedenis van JASNO. Het ontwerp van de vouwgordijnen is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens. De collectie bestaat uit een select aantal kleuren voor de stoffen en houten latten. De consument kan zelf een combinatie maken die past in zijn of haar eigen stijl. De stoffen zijn gemaakt van geweven papier en zijn zowel in lichtdoorschijnend als in light filtering variant leverbaar. De collectie werd gelanceerd op de Woonbeurs Amsterdam 2014. Halverwege 2016 is een nieuwe variant aan deze collectie toegevoegd; de black-out. Ideaal voor het verduisteren van bijvoorbeeld een slaapkamer.

vouwgordijnen JASNO Folds
verticale lamellen

Bekroonde JASNO swings (verticale lamellen)

In april 2015 introduceerde JASNO nog 'n nieuw raamdecoratieproduct in de collectie: JASNO swings. Dat zijn verticale lamellen. Uniek aan deze swings is dat de lamellen in verrassende standen gezet kunnen worden. Met een bedieningsketting worden de lamellen om en om in beweging gebracht, wat een mooi 3D effect geeft. Geopend, (bijna) dicht en allerlei variaties daartussen zijn mogelijk. De JASNO swings zijn er in diverse transparanties en stoffen.

In januari 2016 zijn de swings bekroond met een iF Award: een van de bekendste internationale awards op het gebied van product design. En in oktober 2016 won JASNO een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Award 2016 voor de kindveilige hanger waarmee u swings en folds bedient. Speciaal voor de vouwgordijnen en verticale lamellen heeft JASNO de kindveilige hanger laten ontwikkelen door GBO. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt bevestigd aan de bedieningsketting. De hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. Kindveilige raamdecoratie is tegenwoordig zeer belangrijk, ook bij JASNO.

 

Nieuw: waterproof shutters

Eind 2016 breidde JASNO de shutters collectie uit met Aqualine shutters. Deze shutters zijn vervaardigd uit ABS, een hoogwaardig kunststof. Daardoor ideaal voor de ramen in vochtige ruimtes zoals badkamers, zwembaden, wellnessruimtes en keukens. 

Shutters in een badkamer op een draaikiepraam
Webdevelopment & design by Fruitcake

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.