Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

Blinds Küche

Raamdecoratie voor industriële sferen

Weg met tierlantijntjes: kies voor ruimte, hoogte, metaal en beton. De industriële woonstijl is helemaal van deze tijd en laat niet met zich sollen. Onafgewerkte materialen, strak gestucte muren en robuuste items zijn kenmerkend voor deze woonstijl. En houd er rekening mee: less is more. Het begint met het creëren van een grote open ruimte, zoals dat van een New Yorkse loft waar de industriële stijl vandaan komt. Natuurlijk is het mogelijk om 'all the way' te gaan en deze stoere interieurstijl tot in detail door te voeren. Maar het is ook helemaal prima om het iets subtieler aan te pakken, door alleen de basis een industrieel tintje te geven.

Kunststof shutters in een badkamer
Zwarte shutters Nick C
blinds zwart kantoor
Zwarte blinds Schagen

Het industrieel kleurenpalet

Vaak is een goede basis al het halve werk. Een robuuste betonvloer bijvoorbeeld geeft al direct een industriële look en feel aan het interieur. Wat betreft kleurkeuze zal het u vast niet verbazen dat de kleuren bij een industrieel interieur vooral neutraal en natuurlijk moeten zijn. Laat grijs, zwart en wit de hoofdrol spelen. En combineer bijvoorbeeld diverse grijstinten met elkaar voor een harmonieus geheel. Toch kan een stoere, donkergroene tint op de muur of een cognac fauteuil ook heel mooi zijn bij deze woonstijl.

Zwarte blinds kantoor

Onbewerkt en ruw interieur

Opvallend aan een industrieel interieur is dat vooral ruwe en robuuste materialen worden toegepast. Denk aan meubelen of accessoires van onbewerkt hout, grootse metalen deuren, donkere raambekleding of een hoge lockerkast met hier en daar wat roest voor de finishing touch. Grote meubels maken een statement in het toch wat mannelijke, stoere interieur. En voeg een vleugje vintage toe voor een wat meer doorleefde look. Het is bij de industriële woonstijl vooral van belang dat de echtheid van materialen zichtbaar is.

 Zwarte shutters driehoekraam kazerne product

Raamdecoratie passend bij de industriële woonstijl

Wilt u ook graag industrieel wonen en bent u benieuwd naar wat voor type raamdecoratie past binnen de industriële woonstijl? Houten shutters en jaloezieën (JASNO blinds) voegen extra sfeer toe aan de stoere en vaak ietwat kille industriële sfeer. Deze raambekleding is namelijk zeer geschikt voor hoge raampartijen in ruimtelijke lofts. Per type raamdecoratie geven we onderstaand kort aan welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn zodat deze past binnen een industriële woonstijl.

Vraag onze gratis brochure aan ➝
Moss Grey shutters Smile

Robuuste shutters voor stoere ramen

Raambekleding mag best wel een blikvanger zijn in een industrieel interieur. En shutters zijn dan toch echt top of the bill. Succes gegarandeerd met stoere, Matte Black shutters voor die hoge ramen in de woonkamer of keuken. Sowieso vormen onze Primewood shutters van duurzaam Paulownia hout in een donkere kleur een sterke match met een industriële look. Kies voor een lakafwerking in de kleur Moss Grey, Traffic Grey of Black Grey. Of verfraai het interieur met shutters met een ruwe uitstraling door de beitsafwerking waarbij de grove houtnerf goed zichtbaar is. Die robuuste houten shutters voor de ramen zullen echte blikvangers vormen en het industriële karakter nog meer benadrukken.

Nog een pluspunt: houten shutters voegen extra warmte toe aan de ruimte. Voor hoge ramen en grootse ruimtes bevelen wij shutters met lamellen in maat L (89mm) of XL (114mm) aan. Perfect voor in uw open loft of ruimtelijk appartement.

Zwarte shutters 2 Nick

Een ruwe look en feel met jaloezieën

Mag de raamdecoratie wat meer mengen in het interieur maar wel een industriële vibe creëren, dan zijn houten jaloezieën (JASNO blinds) aan te bevelen. Vooral de gebeitste versie of met matte olie laag behandelde blinds passen perfect bij de industriële woonstijl. De jaloezieën krijgen door deze afwerking een meer ruwe look. Mag het nog een stukje stoerder? Kies dan voor jaloezieën met een brede ladderband in een donkere kleurtint. Vooral houten jaloezieën met een behandeling in Walnut, Matte Black, Antique Brown, Rustic Grey of Black Oil zullen goed matchen bij die betonvloer of indrukwekkende stalen lamp.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan ➝