Info

 

Shutters: binnenluiken met verstelbare lamellen

Shutters zijn bijzonder functionele, stijlvolle én tijdloze raambekleding en dé ideale zonwering om licht en privacy te regelen. U kunt de lamellen kantelen in elke gewenste stand, of de panelen geheel openklappen. Zo zet u het zonlicht in één beweging naar uw hand.

De belangrijkste kenmerken van JASNO shutters:

 • Altijd op maat gemaakt.
 • Leverbaar in Paulownia hout of in kunststof, ideaal voor in de badkamer.
 • Leverbaar in verschillende lamelmaten: S (63mm), M (76mm), L (89mm) en XL (114mm).
 • Geschikt voor speciale raamvormen.
 • Kies voor verticale bedieningsstok of verborgen bediening.
 • Diverse opties voor de montage.
 • Verkrijgbaar in een breed scala aan stijlvolle lak- en beitskleuren. Ook in RALclassic-, F&B- en NCS-kleuren leverbaar.
 • En: het opvallendste kenmerk van JASNO shutters valt niet op! De verzonken scharnieren ziet u niet, want ze zijn verborgen in de zijstijl van het shutterpaneel. Ze geven onze shutters een strakke, eigentijdse look en zorgen ervoor dat de panelen nog beter aansluiten.

 

JASNO shutters in het wit in een eetkamer
JASNO shutters in het zwart in een woonkamer

Wat kosten shutters?

Onze shutters zijn al leverbaar vanaf €399,- per m2. U kunt op onze website een eenvoudige prijsindicatie berekenen voor specifiek uw ramen. Voor een nauwkeurige offerte bent u bij een onze vakkundige verdelers aan het juiste adres. Onze verdeler komt altijd bij u thuis, zodat u verzekerd bent van goed advies én perfect gemonteerde raambekleding.

Tip: zoekt u een shutter voor een dakraam? Deze kunt u eenvoudig bestellen in onze webshop.

 

witte houten shutters in salon met glas in lood
ronde houten shutters wit met witte stoel

Welke soorten shutters zijn er?

We hebben 2 verschillende typen shutters: Primewood shutters gemaakt van Paulownia hout en spatwaterproof Aqualine shutters, gemaakt van kunststof.

Elk type shutter heeft andere unieke eigenschappen:

Primewood shutters

Primewood shutters zijn vervaardigd uit het duurzame Paulownia hout, een lichte maar stevige houtsoort die geschikt is voor elke raamvorm. De subtiele nerfstructuur van het Paulownia hout geeft de shutters bovendien een exclusieve uitstraling.

Aqualine shutters

Spatwaterproof, hét kenmerk van Aqualine shutters en daardoor dé raamdecoratie voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze shutters maken we namelijk volledig van kwalitatief hoogwaardig kunststof.

 • Deze kunststof shutters zijn geschikt voor alle speciale raamvormen, behalve rond.
 • Dankzij het materiaal zijn Aqualine shutters de perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes, zoals badkamers, zwembaden, wellnessruimtes en keukens.
 • Aqualine shutters zijn vanaf €399,- per m2 verkrijgbaar.
witte houten shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview
witte houten shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview met railsysteem

Hoe kunt u shutters bedienen?

Voor de bediening van de lamellen zijn er twee mogelijkheden:

 • Verticale bedieningslat aan de voorzijde van de lamellen.
 • Silent view: de verticale bedieningslat ontbreekt hier. Het bedieningsmechanisme is onzichtbaar weggewerkt in de zijstijl, zodat u de lamellen met de hand in de gewenste stand kunt zetten.

Wilt u meer mogelijkheden om te spelen met licht? Dankzij de horizontale tussenverbinding kunt u de boven- en onderlamellen los van elkaar bedienen. Deze tussenverbinding is noodzakelijk bij panelen hoger dan 190 cm.

Hoe wilt u de shutterpanelen open of dicht maken?

De keuze is aan u:

 • Scharnierende panelen die elk naar één kant wegklappen.
 • Geschakelde panelen die naar één zijde wegklappen.
 • Vouwrail: geschakelde panelen wegvouwen over een rails. Ideaal voor lichte bediening van hoge en brede shutters.
 • Het paneel met de hand afnemen (het paneel is dan niet scharnierend en kunt u in zijn geheel voor het raam weghalen, bijvoorbeeld om het raam te lappen).
donkere schuine shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview in badkamer met bad
witte shutters getoogd 6 meter hoog
witte shutters met bedieningsstok ofwel silentview in badkamer met wastafel

Verschillende montage mogelijkheden voor shutters

Op zoek naar shutters voor een badkamerraam, dakraam, hoekig of rond raam, draai-kiep-raam of ‘recht raam’? Onze sfeervolle shutters passen altijd, van klein driehoek raam op zolder tot erker of brede schuifpui in de salon. Maatwerk raamdecoratie is bij JASNO standaard.

Er zijn verschillende opties voor het monteren van shutters. Welke u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. Een JASNO verdeler adviseert u over welke montagewijze bij u thuis de beste is:

 • Op het kozijn: bij deze montage wordt de shutter direct op het kozijn bevestigd.
 • Binnen de muuropening: de montagelat wordt aan de binnenmuur bevestigd. De shutter kan op de vensterbank dicht bij het raam geplaatst worden of juist helemaal naar voren gehaald worden (bijvoorbeeld bij draaikiepramen).
 • Met een R-frame: montage binnen de muuropening met een R-frame is ideaal bij oneffenheden als de raamopening niet haaks is.
 • Op de muur: als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Ook met deze montage kunt u een zeer fraai resultaat bereiken.

 

 

 

Download de shutters APP en zie hoe shutters voor uw raam staan

Met onze gratis APP visualiseert u hoe shutters en houten jaloezieën bij u thuis voor de ramen staan.

 

Waarom shutters van JASNO?

Kiest u JASNO, dan kiest u voor duurzaamheid, service en kwaliteit. De kwaliteit zit verborgen ín onze shutters. Neem nou de verzonken scharnieren, of de technische zijstijl. Juist door deze onzichtbare kwaliteiten zijn onze shutters zo opvallend mooi en oersterk! Mede daardoor kiezen interieur stylisten en woonbladen onze shutters. Inmiddels ziet u onze shutters in vele huizen, van tussenwoningen tot villa’s. 

Onze shutters zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis en geschikt voor elk raam. Ook belangrijk: het is raamdecoratie die erg makkelijk schoon te maken is.

Shutters maken een interieur indrukwekkend mooi. Zo simpel is het. Highlight your home

 

Lees hier waarom deze mensen voor JASNO shutters kozen:

Webdevelopment & design by Fruitcake

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.