Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

Gedreven door passie voor perfectie

Maak kennis met JASNO. Een klein bedrijf, maar met grote ambities. Vanuit het Brabantse Eersel leveren we raambekleding in heel Europa. Geen standaard raambekleding, maar raamdecoratie met een verhaal. Lees mee in het ontstaan van ons bedrijf en hoe we als klein bedrijf, groot zijn geworden.

 

2001

Traditioneel en eigentijds

Shutters bestaan al eeuwen, maar in West-Europa zijn ze niet zo bekend als in de mediterrane landen en de Verenigde Staten, tot verbazing van de Nederlander Jeroen Hermans. In 2001 richt hij daarom het bedrijf JASNO op. Hij geeft de traditionele shutter qua look & feel een eigentijdse uitstraling, onder meer door verzonken scharnieren te gebruiken. Samen met een houtbewerkingsbedrijf in Polen zet hij binnen een jaar de productielijn op en neemt deel aan een interieurbeurs. De reacties van consumenten zijn gelijk positief.

2003

Beste shutterfabriek ter wereld

In 2003 wordt Simon Sants mede-eigenaar, met als doel samen het product shutters en het merk JASNO nog verder op de kaart te zetten. De aanhoudende orderstroom zorgt voor steeds langer wordende levertijden. De fabriek in Polen kan het niet meer bijbenen en JASNO start een grondige zoektocht naar capaciteitsuitbreiding. Dit resulteert al snel in een samenwerking met een shutterfabriek in China en de eigen fabriek in Polen wordt gesloten. Al snel lanceert JASNO meerdere shutter collecties én een blinds collectie (houten jaloezieën) en de verkoop schiet omhoog. 

2006

Dealernetwerk en uitbreiding in Europa

Vanuit retailers komt er steeds meer vraag naar shutters, dus JASNO besluit om een landelijk dekkend dealernetwerk op te zetten. Hiervoor wordt een scherp, maar simpel en beheersbaar distributiebeleid geformuleerd. De consumentenbenadering van JASNO blijft daarin voorop staan. Een groot verschil ten opzichte van andere leveranciers, die juist de retailers als hun klant beschouwen. In korte tijd staat er een netwerk van enthousiaste en kwalitatief hoogwaardige woninginrichters en zonweringspeciaalzaken.
 

2008

Expansie

Gezien het succes in de Benelux, zet JASNO de stap naar Polen, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Daarmee groeit JASNO uit tot een bloeiend, internationaal bedrijf en marktleider op het Europese vasteland. De  focus en kracht van JASNO ligt in de kwaliteit van zowel product als sales en after sales.
 

2013

JASNO winnaar Beste Ondernemers Visie 2013

In 2013 worden eigenaren Jeroen Hermans en Simon Sants verkozen tot winnaar van de Beste Ondernemers Visie (BOV) trofee 2013, regio Eindhoven en De Kempen. Volgens juryvoorzitter Tiny Sanders (PSV) tonen de beide prijswinnaars echte passie in hun zakelijke activiteiten. “Ze hebben visie, ze tonen lef, ze weten van aanpakken en grijpen kansen op het juiste moment. Dat is ondernemen,” aldus de jury. 

2014

Verhuizing én introductie vouwgordijnen

In het voorjaar van 2014 verhuist JASNO naar een nieuw pand in Eersel, gelegen naast de oude locatie. Het nieuwe pand bevat naast grote en ruime kantoren ook een showroom, waar de producten getoond kunnen worden aan consumenten, zakenrelaties en andere geïnteresseerden. 

In datzelfde jaar introduceert JASNO ook een nieuw raambekledingsproduct in haar collectie: JASNO folds, ofwel: vouwgordijnen. Het ontwerp van de vouwgordijnen komt tot stand in samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens. Zij maken van een alom bekend product een vernieuwende variant door het gebruik van andere materialen en onderscheidend design.
 

2015

Bekroonde JASNO swings

In april 2015 introduceert JASNO nog 'n nieuw raamdecoratieproduct in de collectie: JASNO swings. Uniek aan de verticale lamellen is dat de lamellen in verrassende standen gezet kunnen worden. Met een bedieningsketting worden de lamellen om en om in beweging gebracht, wat een mooi 3D effect geeft. Kort na de introductie worden de swings bekroond met een iF Award: een van de bekendste internationale awards op het gebied van product design. En daarbovenop wint JASNO een Goed Industrieel Ontwerp (GIO) Award 2016 voor de kindveilige hanger, die JASNO samen met GBO ontwikkeld heeft.

2016

Nieuw: spatwaterproof Aqualine shutters

Eind 2016 breidt JASNO de shutters collectie uit met Aqualine shutters. Deze shutters zijn vervaardigd uit hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een spatje water. Daardoor zijn ze ideaal voor de ramen in vochtige ruimtes zoals badkamers, zwembaden, wellnessruimtes en keukens. 
 

2017

Oprichting JASNO creations

Om het productieproces van de vouwgordijnen en verticale lamellen verder te laten groeien, besluit JASNO een eigen productielocatie te openen. De vouwgordijnen en verticale lamellen worden vanaf nu in Nederland geproduceerd, met aandacht voor kwaliteit en snellere levertijd. 

2019

Het jaar van verandering

2019 markeert een mijlpaal in de historie van JASNO. Begin van het jaar lanceert JASNO een compleet nieuwe collectie shutters en houten jaloezieën. Onder meer nieuwe kleuren, ladderbanden in verschillende maten en elektrische blinds zijn vanaf dat moment leverbaar. Tegelijkertijd zet JASNO een eerste stap in de wereld van online verkoop door de lancering van een configurator met bestelmodule. Consumenten kunnen 24/7 zelf online hun product naar wens samenstellen en bestellen.

2022

JASNO neemt afscheid van folds en swings en van webshop

Een belangrijke beslissing wordt genomen door JASNO. De productielocatie in Nistelrode is vanaf eind 2022 niet meer beschikbaar. De folds (vouwgordijnen) en swings (verticale lamellen) worden onder de loep genomen en besloten wordt om de productie niet op een nieuwe locatie door te zetten. Vanaf 1 augustus 2022 zijn deze productgroepen niet meer leverbaar. Na deze verandering leunt JASNO zeker niet achterover. JASNO is groot en bekend geworden met shutters en blinds. We werken dan ook met het hele team verder om ons nog meer te profileren als dé specialist op het gebied van de beste kwaliteit shutters en blinds en de service daaromheen.

Inmiddels is ook de JASNO webshop offline gehaald. Klanten kunnen dus geen raamdecoratie meer bestellen via onze webshop. De klant kan in de JASNO showroom of bij een van onze vele dealers terecht voor persoonlijk advies op maat en een professionele inmeet- en montageservice om een uitstekend eindresultaat te garanderen.