Onderhoud en reiniging JASNO raambekleding

Onderhoud en reiniging van shutters

Op uw JASNO raambekleding zal soms stof vallen. We kunnen dit niet weg toveren, maar met onderstaande tips verwijdert u vuil gemakkelijk en snel van uw raambekleding.

JASNO shutters zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een duster of plumeau. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Maak daarbij geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Het eenvoudigste en snelste maakt u de lamellen van de shutters schoon door ze te sluiten en aan beide zijden schoon te vegen. Daarna sluit u de lamellen de andere kant op en kunt u ze opnieuw aan beide zijden schoonmaken. U hoeft de lamellen dus niet lamel-voor-lamel schoon te maken.

 

 

 

 

Onderhoud en reiniging van jaloezieën

Maak uw JASNO jaloezieën (blinds) eenvoudig schoon met een duster of plumeau. Hardnekkig vuil is met een licht vochtige doek te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Het eenvoudigste en snelste maakt u de lamellen van de jaloezieën schoon door ze te sluiten en schoon te vegen. Daarna sluit u de lamellen de andere kant op en kunt u de andere zijde schoonmaken. U hoeft dan alleen nog een klein stukje van de lamellen lamel-voor-lamel schoon te maken.

Onderhoud en reiniging vouwgordijnen

Ook de JASNO folds, vouwgordijnen, zijn eenvoudig te reinigen en onderhouden. Folds worden gemaakt van geweven papier, eventueel aangevuld met een polyester stof. Het geweven papier en de polyester stof zijn met een borstel of stofzuiger – met borstelkop - op lage stand eenvoudig schoon te houden. 

De houten latten kunt u met een stofdoek afnemen. Gebruik bij de vouwgordijnen geen water en schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

 

 

 

 

Onderhoud en reiniging verticale lamellen

Stof verwijderen van JASNO swings kan gemakkelijk en snel. Reinig de verticale lamellen met een stofzuiger op een lage stand - met borstelkop - of gebruik een zachte borstel of duster. Ook is het mogelijk de trevira cs lamellen met een licht vochtige doek af te nemen.

Kunststoflamellen hoeven niet dikwijls gereinigd te worden. Als het dan nodig is kan dat op een zeer eenvoudige manier, namelijk: wassen met een milde detergent en water, ook afspoelen met die detergent en water en zo laten drogen. U heeft het beste resultaat door de lamellen niet met zuiver water af te spoelen en ze niet droog te wrijven.

Voor projectmatige reiniging kunt u altijd contact opnemen met professionele reinigingsbedrijven.