De trendkleuren van 2021? U ontdekt ze hier!

Kleur is een belangrijk element in uw interieur. De juiste kleurcombinatie bepaalt namelijk de sfeer die u wilt neerzetten. Kiest u voor een warm, verwelkomend gevoel in huis of gaat uw voorkeur uit naar een expressief kleurenpalet? Nu we vaker thuiswerken komt menigeen erachter dat het interieur misschien wel een update kan gebruiken. Even de verfkwast er doorheen halen voor een nieuw kleurtje op de muur doet vaak al wonderen. En neemt u de kwast of roller dan toch in de hand, dan gaat uw voorkeur vast uit naar een trendy kleur. In dit blog ontdekt u welke kleuren dit najaar helemaal hip zijn.

1. Down to earth

Zelfs als u totaal nog niet bezig bent geweest met welke kleur volgend jaar helemaal hot is, heeft u vast wel iets opgevangen van Flexa’s kleur van het jaar 2021. Tik in Google de kleur van 2021 in en ‘Brave Ground’ popt op uw scherm naar boven. Deze neutrale bruintint van Flexa gaat het helemaal maken. Het vormt een stevige basis voor het interieur, creëert warmte en brengt een natuurlijke vibe in huis. Het fijne aan de kleur ‘Brave Ground’ is dat deze erg goed combineert met veel verschillende kleurenpaletten.

Toch hebben vooral aardetinten een flinke comeback gemaakt. Kies voor een speelse combinatie van diverse bruintinten voor een rustgevend en warm interieur. Van camel, terracotta tot roestbruin... kies voor kleuren van dezelfde kleurstaal. Ton-sur-ton is het sleutelwoord! Onze houten shutters en blinds passen perfect in deze kleurentrend. Vooral de kleuren Dark Chocolate en Rustic Grey uit onze eigen collectie matchen goed met het aardse kleurenpalet. 

 

2. Donkerblauw is wauw!

De kleur die van elk woonmagazine knalt dit najaar is de kleur donkerblauw. Fans van deze tijdloze en originele tint kunnen hun hart ophalen. Yes! En wat helemaal fijn is: blauw gaat geweldig samen met warme kleurtonen en metalen. Ziet u die fluwelen donkerblauwe bank al staan op een houten vloer met hiernaast een koperen lamp? Het kan allemaal. En wilt u ook de raambekleding matchen met de laatste kleurentrends? Geen probleem. Onze shutters en blinds zijn te verkrijgen in iedere RAL, NCS en F&B kleur. Dus ook in allelei tinten blauw.

3. Vele tinten grijs

Nog zo’n ‘kleur’ die een flinke opmars gaat maken dit najaar: grijs! Van een klassiek grijze muur tot lichtgrijs, kiezel en cement. Er zijn zeker wel meer dan 50 tinten grijs. Grijstinten brengen rust in huis en laten andere items volop shinen. Super stijlvol ook in combinatie met meubelen en stoffen in zachte pasteltinten. En dat niet alleen, grijstinten horen ook echt bij een industrieel interieur. Een betonnen vloer is ook zo 2021! Van die prachtige stalendeuren erbij en uw huis is helemaal gestyled. Ook de raambekleding kan helemaal aangepast worden. Wat dacht u van opvallende shutters in de kleur White Grey of juist donkerder in de kleur Traffic Grey. Grijs saai? Zeker niet!