Folds en shutters in dezelfde tint bij vtwonen - weer verliefd op je huis!

Styliste Fietje nam in Purmerend de hoekwoning van Olaf, Monique en hun twee tienerkinderen onder handen. Haar doel was om de grijs/witte woonkamer lijkend op een speelparadijs, om te toveren naar een volwassen interieur met meer kleur en sfeer voor het hele gezin.

Eenheid

De raamdecoratie die Olaf en Monique oorspronkelijk hadden, was tijdens een inbraak flink beschadigd geraakt. Daarom besloot Fietje om ook de bekleding voor alle ramen mee te nemen in de make-over van de woonkamer. Belangrijk hierbij was om het gezin weer een geborgen gevoel te geven in eigen huis. Om een rustige uitstraling te bewaren en meer eenheid te creëren heeft Fietje gekozen voor folds en shutters in dezelfde bruintint. Doordat het kleurenpalet van deze collecties mooi op elkaar aansluit, zijn ze gemakkelijk te combineren in één ruimte.

Privacy

Aan de voorzijde van de woonkamer heeft Fietje gekozen voor shutters met een 2/3 – 1/3 verdeling. Zo kan het gezin het onderste gedeelte van de shutters dichtzetten voor privacy en het bovenste gedeelte openlaten voor lichtinval.

Aan de achterzijde hangen folds in een light filtering versie. Deze vouwgordijnen zijn gemaakt van dichter geweven papier en creëren een subtiele lichtinval. Tegelijkertijd voorkomt de light-filtering versie ’s avonds inkijk van buiten naar binnen, ideaal dus om een geborgen gevoel te creëren voor het hele gezin.

Heeft u deze aflevering gemist? Hier kijkt u ‘m terug.

Kijk voor nieuwe afleveringen van 'vtwonen – weer verliefd op je huis!' iedere zondag om 19.30 uur naar SBS6.