Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

 shutters serre wit jumbo

Scandinavisch interieur vol licht

Licht, lichter, lichtst. In het hoge noorden van Scandinavië zijn de dagen kort en kan het in de winterperiode zelfs dagenlang achter elkaar donker zijn. Vandaar dat ieder beetje licht volop wordt gekoesterd. Zo ook in de Scandinavische interieurs. De basis is hier vooral licht, rustig, wit en eenvoudig. De Scandinavische woonstijl is wereldwijd uitgegroeid tot een waar begrip en een bekende interieurstijl die bij velen is geliefd.

witte shutters slaapkamer
Witte shutters serre
Witte shutters erker Heemskerk

Scandinavisch wonen in rust en eenvoud

Strakke lijnen, geen poespas en vooral erg clean en minimalistisch: zo kenmerkt zich het Scandinavische interieur. Een woonstijl waar het vooral draait om licht. Hierbij hoort een simplistische inrichting waar kwaliteit van belang is. Meubels worden zorgvuldig gekozen waarbij design voorop staat. Met de nadruk op less is more. Het interieur vormt een oase van rust en heeft een moderne look and feel. Het kleurenpalet zal vast geen verrassing meer zijn: vooral wit vormt een stevige basis van deze Scandinavische woonstijl. Wel met hier en daar een grijstint en één of twee kleuraccenten voor nét wat meer warmte. Denk hierbij aan neutrale tinten en poederachtige pastellen.

Witte shutters erker Heemskerk

Natuurlijk een Scandinavisch interieur

Scandinavische landen staan ook vooral bekend om hun indrukwekkende natuur waar hoge watervallen, bossen, ruige fjorden en helderblauwe meren het decor sieren. Geen wonder dat de natuur duidelijk terug te zien is in de Scandinavische interieurstijl. Materialen die voornamelijk toegepast worden zijn puur en natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren in een lichte kleur met hierop een groot wollen vloerkleed. Of aan enkele kussens van katoen en linnen. Maar ook houten raamdecoratie is een aanrader waardoor veel natuurlijke lichtinval het huis binnenkomt. Creëer een grootse, lichte ruimte bekleed met zachte materialen en het Scandinavische interieur is af.

Raamdecoratie voor een Scandi-interieur

Aangezien licht zo’n grote rol speelt bij de Scandinavische woonstijl is de juiste raamdecoratie natuurlijk van groot belang. U bepaalt hiermee tenslotte een groot deel van de lichtinval in huis. Ook de uitstraling is belangrijk wil de raambekleding passen binnen deze interieurstijl. Gaat u voor houten shutters of voor strakke jaloezieën? Onderstaand leest u hoe de raamdecoratie een goede match vormt met het Scandinavische oftewel populaire Scandi-interieur.

Vraag onze gratis brochure aan ➝
witte shutters woonkamer Egelsbach

Shutters met matte afwerking

Shutters geven al gauw een Scandinavische sfeer aan het interieur. Dit vanwege de strakke lijnen, eenvoud en schoonheid van deze raamdecoratie. Onze Primewood shutters zijn gemaakt van duurzaam en stevig Paulownia hout, vooral in een lichte kleurtint perfect geschikt voor deze woonstijl. Met shutters in een wit- of zachte grijstint zoals Grey White zit u natuurlijk altijd goed.

Witte shutters enkel raam Heemskerk

Minimalistische sferen met jaloezieën 

Als er één type raamdecoratie minimalistisch is, dan zijn het wel jaloezieën (JASNO blinds). Deze raamdecoratie bestaande uit horizontale latten geeft direct een strakke toets aan het interieur. Ideaal om zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te brengen en de perfecte balans te creëren tussen lichtinval en privacy. Voor een nog cleanere look zijn de JASNO blinds met monocommando-ketting te bestellen. Hierdoor kunnen de jaloezieën opgetrokken of getuimeld worden met slechts één kindveilige bedieningsketting. Want less is immers more bij de Scandinavische woonstijl. Liever helemaal geen bedieningsketting? Kies dan voor de elektrische blinds. Eenvoudig te bedienen door middel van spraak, app op uw smartphone of via afstandsbediening.

Kom langs in onze showroom ➝
 Witte jaloezieën vtwonen product