Shutters voor draaikiepramen en kiep-kantelramen

Een draaikiepraam, ook wel kantelkiepraam en kiep-kantelraam genoemd, is een raam dat u aan de bovenkant schuin op een kier kunt zetten, maar ook helemaal kunt opendraaien. U kunt een draai- of kantelkiepraam heel goed voorzien van JASNO shutters.

Shutters op het kantelkiepraam

Door de shutters te monteren op het kantelkiepraam zelf, kan het raam kiepen en (beperkt) draaien. Dit is helemaal afhankelijk van hoe de shutter gemonteerd is. Eventuele afschuining van de shutter is mogelijk zodat de shutter zo ver mogelijk opent.  De shutter draait dan dus eigenlijk mee met het bewegende deel van het raam.

We kunnen de klink van het draaikiepraam verlengen, waardoor de shutter precies op het raam past en samen met het kantelkiepraam kan draaien.

Shutters vóór het kantelkiepraam

De andere mogelijkheid is om shutters vóór het draaikiepraam te plaatsen. Als de dagkant (het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat) diep genoeg is, kunnen shutters ook vóór het kantelkiepraam geplaatst worden. Voordeel: het draaikiepraam kan openkiepen terwijl de shutterpanelen op hun plaats blijven. U kunt de shutters ook wegschuiven en zo het kantelkiepraam gewoon opendraaien.

Het voordeel van deze oplossing is dat het meer verduistert: de shutter bedekt de hele raamopening en niet alleen het bewegende raamdeel zelf.

Platte raamkruk bij draaikiepraamshutters 

Desgewenst kunt u een fraaie platte raamkruk op uw draaikiepraam of shutter laten zetten. Daarmee opent u dan het raam (zelfs met de shutter erop gemonteerd). Deze raamkruk is maar 15 mm dik en speciaal door JASNO ontwikkeld. De shutter blijft dan nog steeds óp het raam, maar u ziet geen raamkruk zitten.

Ramen wassen

JASNO shutters zijn heel gemakkelijk in onderhoud en u kunt ze eenvoudig schoonmaken. Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een duster of plumeau. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten. Ook kunt u nog makkelijk het raam wassen omdat de shutter open kan zodat u bij het raam kan.