Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

Binnenkijker: 19e eeuwse stadswoning in het heuvelachtige Oost-Vlaanderen

Voor een fotoshoot in het interieurmagazine Home Sweet Home, reisden we af naar Oost-Vlaanderen. Daar troffen we een prachtig gerenoveerd herenhuis aan, volledig voorzien van JASNO shutters en blinds. Maar liefst 5 jaar zijn de huidige bewoners bezig geweest om deze oude stadswoning uit de 19e eeuw in ere te herstellen. Het resultaat is werkelijk verbluffend! Leest u mee?

shutters in de woonkamer klassiek huis
shutters half hoog wit in de woonkamer salon
shutters openslaande deuren
houten jaloezieën in de eetkamer

Perfectie tot in het kleinste detail

Binnen in de woning valt direct het hoge plafond op. Ook alle authentieke details, welke met veel zorg zijn gerenoveerd, zijn een lust voor het oog. Zo komen we in de moderne zitkamer op de begane grond waar de strakke boekenkast over de hele lengte een mooi contrast vormt met de klassieke glas-in-lood schuifdeuren. Maar liefst 4 weken heeft het geduurd om het glas-in-lood te herstellen. Aan perfectie geen gebrek.

In deze moderne ruimte hebben de bewoners gekozen voor witte shutters met een 63mm lamel (silent view). Een goede match met de sfeer in de ruimte. En ook zeer praktisch aangezien deze kamer direct aan de straatzijde is gelegen. De bewoners sluiten vaak de onderste panelen van de shutters zodat er geen inkijk van buitenaf mogelijk is. Zo kunnen zij hier ongestoord een boek lezen en toch nog genieten van voldoende daglicht.

JASNO shutters

Imposante Matte Black shutters

Via een authentieke trap gaan we een verdieping hoger waar de keuken en woonkamer te vinden zijn. De imposante shutters in de uitvoering Matte Black met lamelmaat 63mm vallen hier meteen op. En zorgen voor sfeer met een hoofdletter S. De shutters voor de tuindeuren zijn geplaatst op een rail waardoor ze makkelijk open en dicht kunnen worden geschoven. Vooral qua functionaliteit en comfort bieden de shutters een enorme upgrade. Zo kunnen de 12 vlakken, verdeeld over de vier panelen, los van elkaar bediend worden. 

Aan de wand boven de bank hangen enkele foto’s van de woning zoals deze was voor de verbouwing. En ook aan de originele vloer is het authentieke karakter van het herenhuis nog duidelijk zichtbaar.

Energie besparen met zwarte JASNO shutters

Stoere jaloezieën met brede ladderband

In het gedeelte bij de eettafel is ervoor gekozen om de vier hoge ramen te voorzien van blinds met een 38mm ladderband. Ook uitgevoerd in de kleur Matte Black met een lamelbreedte van 50mm. Een mooie match met de shutters aan de tuinzijde dus. Chapeau voor de bewoners die deze oude stadswoning met veel passie hebben getransformeerd tot een oogverblindend pareltje. Met die fotoshoot is het helemaal goed gekomen zoals u aan de foto’s kunt zien. 

Meer informatie ontvangen over onze shutters en blinds? Vraag hier gratis een brochure aan of breng een bezoek aan onze showroom te Eersel.

JASDNO blinds