Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

JASNO shutters met raised panel door vtwonen woontrends 2022

Deze interieur- en woontrends gaan het helemaal worden in 2022

Een gloednieuw jaar ligt voor ons. Wie verlangt er niet naar een frisse start. Gelukkig kunnen we langzaamaan het nieuwe leven weer oppakken. Op woon- en interieur gebied is er mede door corona veel veranderd. Wat worden de nieuwe woontrends voor 2022? We wierpen een blik naar onze partner vtwonen, de interieurbranche en de kunstwereld. Van organische vormen, simple & slow living tot een zucht naar vrijheid en de natuur – met deze 3 belangrijke interieur- en woontrends van 2022 zit u zeker goed:

JASNO shutters in landelijk interieur woontrends 2022
Houten shutters van JASNO in een warm interieur
JASNO jaloezieën ook blinds woontrends 2022
Lichten houten jaloezieën van JASNO voor een breed raam in de woonkamer

Woontrend 1: een veilig, warm en rustgevend thuis

Na enkele hectische en onzekere jaren die in het teken stonden van de wereldwijde pandemie is het niet gek dat we snakken naar een veilig thuis, rust en eenvoud. Een plek waarin men zich kan terugtrekken en op adem kan komen. Ver weg van drukte, prikkels en van alle ballen in de lucht houden. De aangename interieurtrend simple & slow zal in 2022 menig huis omtoveren tot een warm nest om fijn samen te zijn met geliefden. 

Hoe u deze woontrend integreert in uw eigen interieur? Creëer knusse, wat meer afgesloten hoekjes en ruimtes in huis. We zagen de laatste jaren vooral grote, open ruimtes ontstaan. Dankzij het thuiswerken en de sluiting van scholen is er juist behoefte ontstaan aan het wat meer afsluiten van ruimtes. Bijvoorbeeld door gebruik van glazen deuren of scheidingswanden. Zo blijft het gevoel van ruimte bestaan maar creëert u meer rust. Wist u dat onze shutters ook als een praktische roomdivider kunnen dienen zonder dat het een massieve scheiding wordt?

Voor meer warmte in huis moet u denken aan het toepassen van houten vloeren en meubels. Maar ook een zacht vloerkleed onder een heerlijke elementenbank vol kussens doet het altijd goed. Ook geluiddempende raamdecoratie van hout sluit perfect aan bij deze woontrend, waarbij met name shutters en jaloezieën het woongenot versterken. JASNO shutters en jaloezieën (JASNO blinds) zijn gemaakt van duurzaam Paulownia hout en verkrijgbaar in een mooie selectie beitskleuren waarbij de houtnerf duidelijk zichtbaar is. Maar ook onze sfeervolle vouwgordijnen van geweven papier met stoere houten latten creëren een warm thuis en zijn een mooie match met de simple & slow woontrend.

JASNO shutters in landelijk interieur woontrends 2022

Woontrend 2: contact met Moeder Natuur

In tijden van corona hebben we de natuur herontdekt. Terwijl alles gesloten was trok men massaal de natuur in voor ontspanning en heerlijk buiten zijn. We zijn Moeder Natuur nog meer gaan waarderen, het geeft lucht en zorgt voor de perfecte balans tussen lichaam en geest. Daarom blijft de natuur ook in 2022 een belangrijke inspiratiebron voor het interieur. We omarmen het kleurenpalet uit de natuur. Aardetinten en verschillende groentinten blijven dit jaar prominent aanwezig. En ook de landelijke woonstijl zien we in 2022 duidelijk terug, gebaseerd op het platteland met zijn uitgestrekte velden. De stijl gaat zelfs richting een knusse cottage sfeer waar warme kleuren en vooral veel hout wordt toegepast. Nog een bijzondere trend; de bloemen en planten in huis worden steeds groter waarbij ze reiken tot het plafond en ware eyecatchers vormen.

Wat raamdecoratie voor 2022 betreft kiest u voor duurzame producten die lang meegaan, uitgevoerd in natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan houten shutters of jaloezieën in Rustic Grey, Natural, Chocolate en Walnut.

JASNO shutters tuideuren interieur en woontrends 2022.jpg

Woontrend 3: omarm ronde vormen

Nog zo’n schitterende woontrend die als het ware ook voortvloeit uit de natuur en welke anno 2022 helemaal hot is; de trend van ronde of organische vormen. Gezien we zoeken naar verbinding, verzachting en een warm nest stappen we af van sterke vormen en harde lijnen. Dankzij meubels en accessoires in zachte rondingen ontstaat er snel een vriendelijk en knus interieur. Denk aan ovale tafels en afgeronde banken waarbij makkelijk contact gemaakt kan worden. Sofa’s, of nog beter, loveseats in heerlijk aaibare stoffen zoals teddy en velours worden nog populairder en nodigen uit tot knuffelen. Voeg ook glazen vazen in afgeronde vormen toe en abstract beeldhouwwerk voor de finishing touch van uw interieur. Hierbij lijken we subtiel terug te grijpen naar trends uit de seventies. 

 

We beseffen meer dan ooit hoe belangrijk een fijn thuis is in 2022. En de juiste raamdecoratie speelt hierin een cruciale rol. Nieuwsgierig naar onze raambekleding en kunt u wel wat advies gebruiken? Kom gezellig naar onze showroom te Eersel of neem contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar! 

Wat precies de trends voor 2022 worden op het gebied van raamdecoratie, u leest het hier.

JASNO shutters van hout vtwonen woontrends 2022