Oktober woonmaand 2021 boordevol inspiratie!

De oktober woonmaand staat in de startblokken. Deze feestelijke maand laten wij natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Het is de maand waarin we ons voorbereiden op de herfst en de knusse winterperiode. Tijd om buiten weer voor binnen te verruilen en het interieur een boost te geven. Maak van uw huis een warm, persoonlijk thuis en laat u tijdens de woonmaand inspireren door alle nieuwste trends op woongebied. 2022, het jaar van een frisse nieuwe start, positiviteit en waarin thuiswerken het nieuwe normaal is. Wilt u weten wat 2022 voor u in petto heeft op interieurgebied? Wij hebben alvast in de glazen bol gekeken en presenteren u graag enkele opvallende trends:

1.    Aarde maakt plaats voor lucht

Kent u Brave Ground nog? Deze populaire kleur van 2021 was niet te missen. De schitterende aardetint maakt in 2022 plaats voor een frisse wind: Bright Skies! Door Flexa is Bright Skies gebombardeerd tot de trendkleur van 2022. Een heldere, lichtblauwe kleur voor een frisse start in het nieuwe jaar. En na een veelbewogen afgelopen jaar kunnen velen misschien wel een frisse wind gebruiken. Het is een optimistische kleur dat lucht geeft en ruimte schept. Zowel voor het huis als voor de geest. Deze kleur van het jaar volgens Flexa combineert goed met naturale- en warme tinten maar ook met groentinten of andere kleuren blauw. Bright Skies kunt u eenvoudig combineren met diverse woonstijlen; van landelijk, modern tot Scandinavisch. Qua raambekleding zit u met JASNO Primewood shutters of blinds (jaloezieën) in een wit of grijstint helemaal goed. Ook fenomenaal bij de lichtblauwe kleur zijn shutters in een houtlook, dit door de lichte beitsafwerking.

2.    Van binnen naar buiten en andersom

Natuur en duurzaamheid blijven anno 2022 nog steeds zeer belangrijk. De tuin wordt een verlengde van het huis. En buiten en binnen blenden samen tot één. Dit door grote tuindeuren welke geheel geopend kunnen worden, vloeren die doorlopen of bijvoorbeeld door middel van planten. We werken in 2022 meer thuis waardoor het huis multifunctioneel wordt gebruikt. De buitenkantoren zijn niet aan te slepen en ruimtes worden omgetoverd tot thuiswerk- of tot sportplek. Maar denk ook aan buitenkeukens met luxe tuinmeubelen welke niet onderdoen voor de meubels binnenshuis. Uiteraard wel gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Wat raamdecoratie betreft wordt gekozen voor shutters of blinds (jaloezieën) gemaakt van duurzaam hout. Shutters op rails zijn perfect voor grote openslaande deuren zodat er een directe verbinding met de tuin is. Tevens is deze raambekleding extra duurzaam doordat deze in gesloten toestand de warmte buitenshuis houden in de warme zomermaanden en in de winter juist warmteverlies tegengaan. 

3.    Tijd voor rust in huis

Thuis zal een rustige basis gaan vormen. Vooral omdat we meer thuis zijn en het leven om ons heen al druk genoeg is. Creëer een rustige basis met kleuren die neutraal zijn zoals wit, beige, grijs en zwart. Maar ook met aardetinten zit u nog steeds goed in 2022. We stappen steeds verder af van de wegwerpmaatschappij en kiezen voor duurzame producten die lang meegaan. Denk aan luxueuze raamdecoratie zoals shutters of aan die ene mooie designstoel die u al jaren adoreert en stel deze centraal. Kwaliteit en minimalisme staan voorop. Geen prullaria, 100 kussens op de bank en overal kleine tierlantijntjes. Dat brengt geen rust maar juist chaos. Ruim op, creëer ruimte en investeer anno 2022 in luxe materialen die niet belastend zijn voor het milieu.