Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

Shutters en blinds kantoor

Dit is het verschil tussen shutters en jaloezieën

Iets met ‘door de bomen het bos niet meer zien’ als het gaat om het kiezen van de juiste raamdecoratie? Komt u eindelijk uit bij shutters en jaloezieën (JASNO blinds), dan valt het ons regelmatig op dat het niet voor iedereen duidelijk is wat precies het onderscheid is. Zowel shutters als blinds zijn enorm populair maar worden nog wel eens door elkaar gehaald. Toch zijn er veel verschillen. Tijd om hier eens wat meer op in te zoomen:

Close up zwarte shutters Nick
Blinds Tom Bendix
Close up shutter wit
Houten jaloezieën met ladderkoord van JASNO, met op de voorgrond een aantal planen en een poef

Goed om te weten: shutters en jaloezieën (blinds)

U kent die prachtige buitenluiken wel die volop te zien zijn bij woningen in de mediterrane en gebruikt worden om de warmte buiten te houden. Shutters hebben hier veel van weg maar zijn juist binnenluiken bestaande uit lamellen bevestigd in een frame (shutterpaneel).

Jaloezieën bestaan daarentegen uit lamellen welke zijn verbonden met een ladderkoord via ponsgaten. Ook verkrijgbaar in een unieke privacy-uitvoering. Hierdoor zijn de jaloezieën extra verduisterend. En kiest u voor een meer stoere look, bijvoorbeeld passend bij een industrieel interieur, dan zijn blinds met ladderband een aanrader.

Witte shutters van JASNO in de woonkamer

Het verschil in bediening tussen beide raamdecoratie

Vooral de bediening van shutters is totaal anders dan die van jaloezieën. Shutters klapt u bijvoorbeeld naar binnen open als een luik. Verder kunt u de verschillende lamellen gewoon met de hand bedienen via silent view bediening of met een bedieningsstokje dat op de shutters bevestigd is. Het is maar net wat het best qua uitstraling past in uw interieur.

De lamellen van jaloezieën kunt u ook eenvoudig in de juiste stand zetten door middel van een bedieningskoord. U kunt hiermee de blinds volledig optrekken maar ook de lamellen kantelen en zo spelen met het licht. Een groot voordeel van jaloezieën ten opzichte van shutters voor de gadgetfreaks onder ons (of gewoon iedereen die houdt van gemak); jaloezieën zijn ook gemotoriseerd verkrijgbaar. Dit zowel met ladderkoord als met ladderband.

Blinds Velserbroek

100 procent maatwerk

Een enorm pluspunt van shutters is dat deze geschikt zijn voor elk type raam. Heeft u een rond raam, hoekig of andere afwijkende raamvorm dan bieden shutters uitkomst. Verder kunnen shutters gemonteerd worden op draaikiepramen, dakramen, metershoge ramen en voor grootse tuindeuren. Heeft u van die schitterende tuindeuren? Laat de shutters dan op een rails plaatsen zodat deze eenvoudig open geschoven kunnen worden. Echt ideaal!

In tegenstelling tot jaloezieën hebben houten shutters een meer robuuste en luxe uitstraling. Ze vormen dan ook een geweldige eyecatcher. Jaloezieën worden ook volledig op maat gemaakt maar zijn alleen geschikt voor standaard raamvormen.

Tuindeuren zwart Nick

Shutters en blinds hebben ook overeenkomsten

Zoekt u raamdecoratie die een luxueuze uitstraling geeft aan het interieur? Dan zit u zowel met Primewood shutters en blinds goed. Ook is beide raamdecoratie perfect toepasbaar voor meerdere interieurstijlen, van modern, industrieel tot landelijk. Bij JASNO worden zowel shutters als blinds vervaardigd uit het duurzame Paulownia hout, een stevige houtsoort dat niet krom trekt. Ook te bestellen in meerdere kleuren, zowel gelakt als gebeitst. 

Mocht u na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben of het verschil tussen shutters en blinds in real life een keertje willen bekijken? Maak dan een adviesafspraak of kom gezellig langs in onze showroom te Eersel. 

Close up shutter wit