Dealer login link BE

+31 497 531 240Werken bij JASNODealer areaMediakit

 Ronde shutter wit silentview jumbo

Speciale raamvormen inmeten: hoe gaan we te werk?

Een speciale raamvorm komt het beste tot zijn recht met passende raamdecoratie zoals shutters. Shutters accentueren de unieke vorm van het raam waardoor het raam een echte blikvanger wordt in het interieur. De shutters van JASNO worden perfect op maat gemaakt, voor elke vorm en voor ieder raam. Maar hoe gaat het inmeten van een speciale raamvorm in zijn werk en welke apparatuur gebruiken onze specialisten hiervoor?

Ronde shutter Waregem lucht
Close-up toograam vtwonen belgië
Schuin raam met shutters

Nauwkeurig inmeten met de Proliner

Het inmeten van een speciale raamvorm is een stukje ingewikkelder dan het inmeten van een ‘recht’ raam. De standaard meetinstrumenten zoals een meetlint en waterpas zijn dan ook niet voldoende. Neem bijvoorbeeld een rond raam of een getoogd (half rond) raam. De exacte boog van de cirkel moet nauwkeurig bepaald worden. Daarom werken onze specialisten met de Proliner.

De Proliner is een digitaal meetinstrument waar zeer nauwkeurige metingen mee worden verricht. Het apparaat bestaat uit een draagbare computer met een scherm en een metalen meetpen. De meetpen zit vast aan een draad die enkele meters kan worden uitgetrokken. Onze specialisten gaan met deze pen langs alle relevante punten van de raamvorm of mal. Na iedere piep is de meting succesvol en slaat de Proliner deze op. Is de meting klaar? Dan worden alle gemeten punten omgezet in een digitale tekening. Onze inmeter checkt ter plaatse of de tekening volledig klopt.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan ➝
Pascal autocad inmeten

Van tekening tot shutter

De tekening die voortvloeit uit de gemeten punten komt vervolgens terecht bij onze collega’s van de orderafdeling. Zij bekijken de tekening in het programma AutoCAD en checken of alles klopt. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de maten worden verrekend met de juiste speling voor het bestellen van de juiste shutter. Deze speling is afhankelijk van de gekozen montagewijze.

De definitieve maten worden samen met de definitieve productietekening van het raam naar de fabriek gestuurd. Onze collega’s in de fabriek maken hier een detailtekening van, waarop te beoordelen is hoe de shutter er in werkelijkheid komt uit te zien. Na een laatste check door onze specialisten wordt de shutter in productie genomen.

Shutters autoCAD tekening proliner

Het inmeten van een driehoek raam of schuin raam

Voor het inmeten van een driehoek raam of een schuin raam gebruiken onze inmeters naast een rolmaat en waterpas ook een digitale zwaaihaak of hoekmeter. Dit instrument meet de graden van de hoek nauwkeurig. Onze specialisten maken een schets van het raam en zetten daar de juiste afmetingen en graden van de hoeken bij. Deze tekening komt vervolgens bij onze orderafdeling terecht, die de tekening omzet in een digitale tekening in AutoCAD voor de fabriek.

Heeft u een speciale raamvorm in huis en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dat raam? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of inmeetafspraak.

Kom langs in onze showroom ➝
 driehoekraam shutters wit silentview grote lamelmaat impressie